Kvalfinaler väntar efter vändningar av Söderlund och Eriksson

0
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Både Markus Eriksson och Carl Söderlund har chansen att nå huvudturneringen i challengern i Liberec. Båda vann i andra kvalomgången efter att ha förlorat första set.

Carl Söderlund besegrade jämngamle Jaume Munar, ett av Spaniens framtidshopp och det gör det extra intressant. Munar var i final i juniorernas Franska Öppna 2014 och var som bäst trea på juniorrankingen och är idag rankad 345.

Sättet Söderlund vann på säger också en del om svenskens styrkor. Det blev 5-7, 7-6, 6-2 där Söderlund vann tiebreaket med 7-5. Igår vann han också ett tiebreak, 10-8, i skiljeset mot Elmar Ejupovic.

Söderlund har ingen lätt väg i kvalet och möter nu 298-rankade Norbert Gambos. Slovaken är normalt sett en rätt stabil challengerspelare som var och nosade kring 100-strecket förra året, men 2016 har bara varit ett elände för honom.

Markus Eriksson besegrade Tak Khunn Wang efter 2-6, 6-3, 6-4. Den sistnämnde är efter Eriksson på rankingen och här var svensken knapp favorit och redde ut det efter tre set. Eriksson möter 1203-rankade Dominik Suc i kvalfinalen. Den 25-årige slovaken har inte någon vunnen challengermatch på sitt konto och det bör vara en bra chans för Eriksson.

Föregående artikelTvå vidare i challengerkvalet – ingen final för Peterson
Nästa artikel1-7 aug: Tre svenskar i ATP-turneringen i Atlanta

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här