Kvartsfinalklart i futuren i Danderyd – Eriksson ensam svensk kvar

Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Bara en svensk spelare är kvar i futureturneringen i Danderyd. Markus Eriksson, ende svensk som var seedad, har möjligheten att avancera vidare.

Med 25000 dollar i prissumma så får man också ett startfält med många av de bättre på futurenivå och ett koppel spelare som är stabila kring 300- till 400-strecken. Inget snack om att det var väldigt tufft motstånd för svenskarna, men säkert också en bra utmaning.

Av sjutton svenskar från start nådde åtta den andra omgången. Med lite flyt hade fler spelare kunnat göra Markus Eriksson sällskap till kvarten. Eriksson slog estländaren Kenneth Raisma med klara 6-4, 6-0.

Eriksson möter nu andraseedade Dzmitry Zhyrmont, som slog Jonathan Mridha med 6-4, 6-4.

Milos Sekulic var snubblade nära att slå ut sjätteseedade Christopher O’Connell. Sekulic har ofta varit nära fina skalper och var det på nytt. Han hade 6-4, 5-4 och en matchboll i egen serve. Istället blev det förlust i ett jämnt tiebreak och sedan 0-6 i skiljeset mot den 281-rankade australiensaren. Man önskar ju att det någon gång fick vara stolpe in för svenskarna i den här typen av matcher.

Isak Arvidsson förlorade också en tresetare. Det blev 6-3, 1-6, 4-6 mot 343-rankade Laurent Lokoli. Återigen  – en bra prestation av Isak som mötte en fransman som är i kanonform och som är på väg mot 200-strecket där han var innan skadeuppehållet i början av året.

Patrik Rosenholm föll mot tredjeseedade Sam Barry med 3-6, 6-7.

Linus Frost, 21-åringen från Elfsborg, tog sin första futurevinst mot schweizaren Bodmer men mötte idag betydligt tuffare motstånd. Men det är riktigt kul att Frost tog ett set mot förstaseedade Liam Broady där det blev 1-6, 6-4, 0-6.

Karl Friberg får med sig en rankingpoäng från turneringen efter seger mot Stefan Frljanic, men idag var det det klasskillnad mot sjundeseedade Mats Moraing. Tysken vann efter 6-1, 6-1 på 45 minuter.

Morgan Johansson föll mot femteseedade Edward Corrie, som servade bra och vann med 6-4, 6-2. Morgan vann i första omgången över Christoffer Solberg.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.