Kvartsfinalklart i futuren i Danderyd – Eriksson ensam svensk kvar

1
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Bara en svensk spelare är kvar i futureturneringen i Danderyd. Markus Eriksson, ende svensk som var seedad, har möjligheten att avancera vidare.

Med 25000 dollar i prissumma så får man också ett startfält med många av de bättre på futurenivå och ett koppel spelare som är stabila kring 300- till 400-strecken. Inget snack om att det var väldigt tufft motstånd för svenskarna, men säkert också en bra utmaning.

Av sjutton svenskar från start nådde åtta den andra omgången. Med lite flyt hade fler spelare kunnat göra Markus Eriksson sällskap till kvarten. Eriksson slog estländaren Kenneth Raisma med klara 6-4, 6-0.

Eriksson möter nu andraseedade Dzmitry Zhyrmont, som slog Jonathan Mridha med 6-4, 6-4.

Milos Sekulic var snubblade nära att slå ut sjätteseedade Christopher O’Connell. Sekulic har ofta varit nära fina skalper och var det på nytt. Han hade 6-4, 5-4 och en matchboll i egen serve. Istället blev det förlust i ett jämnt tiebreak och sedan 0-6 i skiljeset mot den 281-rankade australiensaren. Man önskar ju att det någon gång fick vara stolpe in för svenskarna i den här typen av matcher.

Isak Arvidsson förlorade också en tresetare. Det blev 6-3, 1-6, 4-6 mot 343-rankade Laurent Lokoli. Återigen  – en bra prestation av Isak som mötte en fransman som är i kanonform och som är på väg mot 200-strecket där han var innan skadeuppehållet i början av året.

Patrik Rosenholm föll mot tredjeseedade Sam Barry med 3-6, 6-7.

Linus Frost, 21-åringen från Elfsborg, tog sin första futurevinst mot schweizaren Bodmer men mötte idag betydligt tuffare motstånd. Men det är riktigt kul att Frost tog ett set mot förstaseedade Liam Broady där det blev 1-6, 6-4, 0-6.

Karl Friberg får med sig en rankingpoäng från turneringen efter seger mot Stefan Frljanic, men idag var det det klasskillnad mot sjundeseedade Mats Moraing. Tysken vann efter 6-1, 6-1 på 45 minuter.

Morgan Johansson föll mot femteseedade Edward Corrie, som servade bra och vann med 6-4, 6-2. Morgan vann i första omgången över Christoffer Solberg.

 

Föregående artikel26 september-2 oktober: Så spelas futuren i Danderyd
Nästa artikelMikael Ymers triumf i Rom – klar för första challengerkvarten

1 KOMMENTAR

  1. Då var Mackan borta också.

    Linnea går som tåget i Israel men det var ju förväntat med de två första matcherna mot israeliter. Först nu blir det motstånd. Tycker det är helt rätt att ställa upp i enklare turneringar så man kan ta sig längre i turneringarna. Det ger fler poäng, fler matcher i kroppen, psykologiskt självförtroende och man får i vilket fall bra matchmotstånd mot de andra seedade, bara det att man får det längre fram istället för i första omgången. Lättare att bygga upp ett stabilt grundspel i matcher på sånt sätt.

    Jag såg i juniorerna att Viktorovitch (och Zaar) potentiellt ska vara med i G5:or i Kuwait av alla tävlingar om två veckor. Ett jätteovanligt val som jag tycker är riktigt bra eftersom motståndet är såpass överkomligt att det kan bli bra med poäng – som kan utnyttjas genom seedning och därmed bättre lottning i mer normala turneringar.

    Det är skillnad det mot när hon åkte till USA i två veckor och fick två tuffa matcher i första omgången som ledde till att hon åkte direkt och bara fick två matcher på den resan. Bra slagtempoträning men inte så bra för rankningen och matchträningen.

    Flera ITF-svenskor som ännu inte håller 25-klass ska åka till en 25:a i Nigeria snart också, potentiellt lättare motstånd där. Som sagt, fler borde göra så, men kruxet är väl antagligen pengar i många fall då det kostar att åka till mer obskyra länder.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här