Larsson, Arvidsson och Lister – tre lördagsvinnare

Det blev en händelserik lördag med tre svenska vinnare i tre olika tävlingar. Johanna Larsson, Isak Arvidsson och Cornelia Lister har alla något att fira ikväll.

Johanna Larsson är nu uppe i fem WTA-titlar i dubbel och det är med holländskan Kiki Bertens som bitarna fallit på plats rejält. Hon har nu tre titlar på fem finaler ihop med Bertens. Idag segrade de i Nürnberg och det blev en minnesvärd tävling för Bertens som också vann singeln, hennes andra WTA-titel i karriären.

Tre veckor avslutas med en singeltitel, den första på grus! ??? #titel #TeamTecnifibre

Ett foto publicerat av @arvidssonisak

Isak Arvidsson vann futuretävlingen i Båstad, hans fjärde titel i karriären och den första på grus. Han besegrade först Dragos Madaras i den uppskjutna semifinalen från igår och sedan Fred Simonsson i finalen med klara 6-2, 6-0. Den här turneringen har ju handlat en del om mentala överlägen respektive underlägen för Isaks del. Han bröt en negativ svit mot Markus Eriksson i kvarten, men behöll en annan svit då han besegrade Fred som han nästan alltid gör på internationell nivå. Isak vann ju också dubbeln och man kan väl säga att ”borta bra, men hemma bäst” gäller (Isak har sin bas i Båstad).

Cornelia Lister vann sin 14:e dubbeltitel när hon och Emilie Francati vann båda dubblarna i Båstad. Ifjol vann Lister båda veckorna också i Båstad, en enastående prestation. Och 14 (!) titlar och ännu inte fyllt 22 (fyller 26 maj) är något man måste lyfta på hatten för!

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.