Larsson enkelt till kvarten – möter nu Beck

3
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

145-rankade Sorribes Tormo hade inte mycket att säga till om på centercourten i Båstad i mötet med Johanna Larsson, som vann med 6-0, 6-3 och nu är klar för kvartsfinal.

– Jag kände mig lugn och komfortabel idag. Jag var fokuserad och kände att det var en bra chans att ta sig till kvartsfinal. En bra andraomgång skulle jag säga, sade Johanna Larsson på presskonferensen.

Första set var över på drygt en halvtimme. Det blev lite tuffare i andra set, men Sorribes Tormo som spelade många höga bollar kunde aldrig riktigt hota.

– Jag slog fler vinnare och gick på mer. Min bollplacering var närmare linjerna, sade Larsson som möter fjärdseedade Annika Beck i kvartsfinalen.

Eftersom Angelique Kerber, inte helt oväntat efter skadebekymmer igår, drog sig ur turneringen idag är det viktigt att Johanna Larsson går långt. Inte bara för Larssons skull, utan också för att intresset kring turneringen ska kvarstå hela veckan ut.

Föregående artikelJättevändning av Ymer – klar för kvartsfinal
Nästa artikelFramgångar för Jarlskog och Björklund i EM i Klosters

3 KOMMENTARER

 1. Vad säger man om juniorerna då? Skalper efter skalper, men möter ettan och tvåan nu. Björklunds seger igår mot förra jr-ettan och nu idag mot Guerrero-Alvarez som kom formtoppad efter en seger i en tia i Belgien och hon har varit Idas och Mirjams spöke i år dessutom. Mycket imponerad, man kan fråga sig hur bra de två är egentligen, stor potential. Svensk tennis framtid är i alla fall räddad på damsidan.

  • Utan att förringa deras insatser så tycker jag det är otroligt svårt att värdera EM. Det är tufft för en 16-åring att spela sju seniormatcher på en vecka, final i söndags, och sedan försöka vara förberedd till EM några dagar senare. Här har vi också spelare som Galfi som slutat spela juniorturneringar i år, satsar på ITF-touren och kanske är mer eller mindre uppmanad av sitt förbund att åka dit? Galfi försvann direkt ifjol mot Julia Rosenqvist i EM.

   Jättebra att tjejerna vinner förstås, får många matcher och får känna att de räcker långt mot årgångstopparna naturligtvis, men fortfarande lång bit kvar att börja vinna matcher på tex 10000-dollarsnivån. Bredden på tjejsidan är bra och vi får hoppas att man kan dra nytta av varandra.

 2. Fast det förutsätter ju dock att Galfi är omotiverad och Alvarez sliten.

  Är Alvarez sliten? Vem vet, men Masarova spelade t.ex. 15 matcher på raken från 29 maj till 19 juni så de har kapacitet att spela många matcher på kort tid. Men framförallt så var förbundskaptenen på plats och sa att Björklund gjorde sin bästa match någonsin, så antagligen spelade hon bättre än normalt.

  Var Galfi omotiverad? Tja, vad säger att hon inte var revanschsugen sen förra året? Hon lär ju knappast ha varit omotiverad när hon åkte mot Rosenqvist förra året för då var hon världstvåa. I år var hon motiverad nog att slå Antonisch i andra omgången och det är en riktigt högklassig spelare som också har slagit Björklund ett par gånger enkelt i år och förlorade mot Masarova i tiebreak i skiljeset turneringen före. För att slå en sån spelare måste man spela bra.

  Lägg till det att Björklund pressade Masarova ordentligt på hennes hemmaplan, trots att Masarova haft enkla matcher på vägen dit pga lätt lottning. Jag tycker inte man kan säga annat än att hon har gjort en superturnering.

  Även Jarlskog som bara tappade tre gem mot världstrean Anisimova nyligen och kom till EM efter en skada gjorde bra ifrån sig. Tycker inte man behöver leta anledningar till varför det går bra, de slog sina motståndare och har slagit toppmotståndare på juniorsidan hela året, trots en förhållandevis sen utveckling för Björklund och skada på Jarlskog.

  Sen att det är lång väg kvar till att ens börja vinna matcher på 10K-nivån stämmer helt enkelt inte om man ser till t.ex. de 50 bästa juniorernas resultat på den nivån. Pervushina har 15-0 på sina tre senaste, Alvarez vann ju en turnering nyss. 47:an bland juniorerna var t o m i final förra veckan i en tia. Jarlskog har redan vunnit några och Björklund har inte spelat något sedan 2015. Jag anser att de redan har kapaciteten att inte bara vinna matcher utan också gå långt på 10K-nivå redan nu och när de är klara med juniorerna och börjar spela på seniornivå om kanske ett år är jag övertygad om att de kommer lyckas bra.

  Mina 50 cent.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här