Larsson firade födelsedagen – nära skrälla dubbelt i Cincinnati

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson hade en hektisk födelsedag med dubbla matcher i Cincinnati. Larsson var ytterst nära att ta sig till tredje omgången i Cincinnati och var en boll från att slå ut Dominika Cibulkova.

Regnet har ställt till med en del problem i Cincinnati och därför blev det två matcher samma dag för Larsson, som fick chansen som lucky loser efter att ha förlorat sin kvalfinal.

Det började bra på 28-årsdagen med seger mot Irina-Camelia Begu efter 6-3, 4-6, 6-3. Begu är rankad 25 och är den högst rankade spelaren som Larsson besegrat i år.

Matchen var över på runt två timmar, men senare (morgon svensk tid) så var det dags för andra rundan och då mot Dominika Cibulkova. Slovakiskan hade en bye förbi första omgången och hade helt andra förutsättningar och chans till förberedelser för matchen.

Det bekymrade dock inte Larsson som vann första set, tappade ett jämnt andra set och som sedan hade två matchbollar i Cibulkovas serve vid ställningen 5-4. Men det blev förlust efter 7-6, 4-6, 5-7.

Cincinnati är en Premier 5-turnering med stora prispengar och många rankingpoäng att tävla om. 60 poäng gav en plats i andra omgången och drygt 15000 dollar och det kommer att ge Larsson ett lyft på rankingen till runt 60-strecket.

Larsson är kvar i dubbelturneringen. Hon och Kiki Bertens vann sin första match över Bencic/Flipkens och möter nu Hingis/Vandeweghe.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.