Larsson övertygar – kan få Serena Williams i tredje omgången

3

Johanna Larsson är just nu i sitt livs form. Hon lyste av självförtroende när hon enkelt tog sig till tredje omgången i US Open efter 6-3, 6-1 mot Denisa Allertova.

– Jag fick matchen dit jag ville och hon bjöd på en del enkla misstag. Inte mig emot, säger Johanna Larsson till Radiosporten.

Larsson har därmed rankingpoäng som räcker för att slå  tidigare personbästa (46) och kan få möta Serena Williams i tredje omgången. Serena möter senare Vania King.

Larsson är i tredje omgången för andra gången i US Open. Förra gången var 2014, men då blev det bara ett gem mot Jelena Jankovic. Samma år var Larsson också i tredje rundan i Franska Öppna, men förlorade då mot Eugenie Bouchard. Vad är det man brukar säga, tredje gången gillt? Visst, det blir förmodligen Serena i nästa match men Larsson har absolut inget att förlora och Serena har darrat förr under trycket och pressen som stor favorit.

Matchen mot Allertova då? Tjeckiskan slog ju Ana Ivanovic i första omgången och började serva bra. Men efter fyra gem fick Johanna ordning på returerna också och sedan var det klasskillnad.

– Vi följdes åt i början. Men att jag vände hennes break-möjlighet och gick till 5-3 var lite av en nyckelpunkt i matchen. Hon grävde ner sig och jag kunde fortsätta spela vidare, säger Johanna Larsson till Radiosporten.

Föregående artikelMikael Ymer stärkte sina DC-chanser i Como
Nästa artikelEriksson Ziverts och Jarlskog debutanter i US Opens juniorturnering

3 KOMMENTARER

  1. 6-3 6-1 blev det =)

    Det var en boll vid ledning 4-3 där Johanna hade en breakboll mot sig men vann bollen efter en fin lobb följt av smash när hon var under tryck. Tror den bollen och gemet var avgörande för att det blev så lätt, 4-4 hade kunnat bli en annan match.

    Hon utnyttjar sin dubbelkänsla fint i singeln och har ett stabilt grundspel.

  2. 3 omgången innebar US$140.000, vilket tar hennes inspelade pengar 2016 till runt US$470.000, dvs runt 4 milj. Inte dåligt :o)

    Noterar också att hon far 130 WTA poäng, vilket tillsammans med 185 från New Haven och 60 från Cincinatti innebar att hon – hitills – tagit 375 poäng under USA turnen. Att jämföra med de 390 poäng hon tog pa hela grussäsongen, normalt hennes basta underlag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här