Larsson säkrade kvartsfinalplats i New Haven

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson visar fin form i USA och är klar för kvartsfinal i New Haven och plockar minst ett tiotal placeringar på nästa ranking. 

Det blev 7-6, 6-4 i andra omgången mot Shelby Rogers och i kvartsfinalen väntar Roberta Vinci. Det båda möttes förra året just i New Haven och då blev det italiensk seger.

Efter att ha plockat hem ett jämnt första set, där Larsson faktiskt hade tre setbollar vid 5-4 i Rogers serve, såg det ut att kunna bli en komfortabel seger när det var 5-2 i andra set.

Larsson låg på en helt annan energinivå än amerikanskan, men då hände det som kan ske i ett sådant läge. Rogers, som inte hade något att förlora, började slugga vilt och chansa och kanske blev också Larsson nervös. 5-2 blev till 5-4 och när Larsson skulle serva för match inledde hon med ett dubbelfel. På fjärde matchbollen fixades ändå kvartsfinalbiljetten tillslut.

Första kvarten i Premier-turnering

Ifjol var Larsson i kvartsfinal eller bättre i WTA-turneringar och den siffran tangerar hon nu, trots att mycket av säsongen återstår. Det är också första gången i karriären som Larsson går till kvarten i en Premier-turnering och det är mycket viktigt. Det är både mer pengar och rankingpoäng att tävla om på den här nivån.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.