Larsson säkrade kvartsfinalplats i New Haven

3
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson visar fin form i USA och är klar för kvartsfinal i New Haven och plockar minst ett tiotal placeringar på nästa ranking. 

Det blev 7-6, 6-4 i andra omgången mot Shelby Rogers och i kvartsfinalen väntar Roberta Vinci. Det båda möttes förra året just i New Haven och då blev det italiensk seger.

Efter att ha plockat hem ett jämnt första set, där Larsson faktiskt hade tre setbollar vid 5-4 i Rogers serve, såg det ut att kunna bli en komfortabel seger när det var 5-2 i andra set.

Larsson låg på en helt annan energinivå än amerikanskan, men då hände det som kan ske i ett sådant läge. Rogers, som inte hade något att förlora, började slugga vilt och chansa och kanske blev också Larsson nervös. 5-2 blev till 5-4 och när Larsson skulle serva för match inledde hon med ett dubbelfel. På fjärde matchbollen fixades ändå kvartsfinalbiljetten tillslut.

Första kvarten i Premier-turnering

Ifjol var Larsson i kvartsfinal eller bättre i WTA-turneringar och den siffran tangerar hon nu, trots att mycket av säsongen återstår. Det är också första gången i karriären som Larsson går till kvarten i en Premier-turnering och det är mycket viktigt. Det är både mer pengar och rankingpoäng att tävla om på den här nivån.

Föregående artikelElias Ymer tidigt utslagen i Manerbio
Nästa artikelUS Open: Peterson vidare – Celik utslagen

3 KOMMENTARER

  1. 200 000 inkasserade för Larsson ungefär, helt okej. Kändes som en match som passade henne, motståndare som gillar att slå hårt men slår ut mycket.

    Men in other news, såg du att Linnea Malmqvist slog 450-rankade och förstaseedade Sandra Samir som slog Munozova förra veckan? Didn’t see that one coming!

    • Tror Linnea fick ta ett litet break i juni efter Mauritius. Det uppehållet och den träningen istället gjorde nytta! Bra gjort.

  2. Synd att hon får möta förrförra veckans vinnare nu i andra omgången bara. Egypten ska ju vara enkla tävlingar, men jag tycker inte att de får enkla lottningar alls ofta.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här