Larsson tidigt utslagen av Wickmayer i Monterrey

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson var aldrig riktigt nära Yanina Wickmayer i den första omgången i Monterrey. Den 48-rankade belgiskan vann efter 6-2, 4-6, 6-1.

Wickmayer var den som oftast hade initiativet och Larsson fick slita hårt. Larsson hade definitivt behövt serva bättre och satte bara 45% av förstaservarna i spel. Wickmayer var i semifinal förra veckan i Mexico och är i bra form efter några fina vinster i Acapulco.

Johanna Larsson är rankad 64 den här veckan och var förra året i andra omgången i Monterrey. Chansen finns kvar i dubbel där hon och Kiki Bertens är tredjeseedade och möte ett hemmapar (Rodriguez/Zarazua).

Celik i 10 000-dollars i Antalya

Susanne Celik har tagit ett kliv nedåt den här veckan och spelar en ”tia” i Turkiet. Hon var inte anmäld och fick kvala in, men klev idag in i huvudturneringen som förstaseedad. Det blev enkla 6-1, 6-2 mot 1029-rankade Lisa-Marie Mätschke. Motståndet i fortsättningen ser ut att bli överkomligt och på kvartsfinallottningen finns bland andra den grekiska veteranen Elini Daniilidou.

I Hammamet i Tunisien var Paulina Wulcan den enda svenska som fick spela huvudturneringen. Där blev det dock stopp i första omgågnen mot 1052-rankade Procacci i raka set.

I Sharm El Sheikh är tre svenskor med. Fanny Östlund var den enda som spelade idag och hon vann i raka set mot 1052-rankade Pinto. Fanny möter nu Lenka Jurikova, som idag slog ut förstaseedade Anastasiya Komardina.

Tävlingen i Egypten är betydligt tuffare den här veckan jämfört med förra. Jacqueline Cabaj Awad är sjundeseedad och börjar mot kvalspelaren Claudia Franze. Kajsa Rinaldo Persson möter ett wild card, Diana Shevchenko.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.