Larsson till kvarten i Acapulco: ”Viktigt att få vinna sådana matcher”

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson är framme i kvartsfinal i WTA-turneringen i Acapulco. Det blev 6-1, 6-7, 7-5 mot Shelby Rogers och nu väntar Dominika Cibulkova.

Larsson var i kvartsfinal också förra året i Acapulco. När man summerar en säsong så är ofta den här typen av matcher av stor betydelse var man på rankingen. Att vinna jämna matcher efter ett tufft skiljeset ger råg i ryggen.

– Rogers spelade väldigt avslappnat hela matcher med många vinster i ryggen. Vid 5-5 gjorde Johanna två bra gem, men framförallt vid 6-5 vågade hon vara tuff och det är så man vinner matcher. Hon gick för det och tog chansen, säger coachen Mattias Arvidsson.

Efter att ha vunnit första set var det underläge i andra set, men Johanna lyckades rädda ett par setbollar och ta andra set till tiebreak. Det vann amerikanskan klart. I tredje set hade Johanna 5-2. Rogers är inte spelaren som viker ned sig, men efter 5-5 gjorde Larsson två bra gem och vann matchen.

– Så klart viktigt att få vinna sådana matcher. Imorgon är det nya chanser med kvart i både singel och dubbel, säger Arvidsson.

Kvartsfinalmotståndaren Cibulkova behövde inte spela sin match i andra omgång. Hon skulle ha mött Victoria Azarenka, som dock drog sig ur turneringen igår pga skada.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.