Larsson utan chans mot Kvitova

10
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson var helt utan chans mot Petra Kvitova i kvartsfinalen i Luxemburg. Världselvan vann i överlägsen stil i två raka set.

Kvitova tappade faktiskt sin serve två gånger inledningsvis, men efter 2-1-ledning tog Larsson inte ett enda gem till. Det blev 6-2, 6-0.

Kvitova var skoningslös både i sin serve och i sitt returnerade och med det tryck och det tempot är det svårt att hinna med. Andra set rann i väg på drygt 20 minuter och Larsson fick bara med sig sju poäng totalt i setet.

Luxemburg är den sista tävlingen på touren för säsongen för Larssons del. Larsson är rankad 56 denna vecka och kvartsfinalen i Luxemburg räcker förmodligen inte för att hamna på topp 50 på säsongens sista ranking. Ifjol var Larsson 55 i världen på 2015 års sista ranking.

Larsson har senare idag en dubbelmatch ihop med Bertens. De möter Flipkens/Mertens i kvartsfinalen.

Larssons säsong i siffror

Bästa ranking: 45 (nytt karriärbästa)
Vunna/förlorade: 34-27
Grand Slam: 4-4
Premier: 6-5
International: 19-14

Bästa resultat:
Semifinaler i Hobart (hard), Båstad (grus), New Haven (hard).
Kvartsfinaler i Acapulco (hard), Marrakech (grus), Gstaad (grus), Seoul (hard) och Luxemburg (inomhus).
Tredje omgången i Indian Wells (hard).

Grand Slam:
Australian Open – andra omgången
Franska Öppna – andra omgången
Wimbledon – första omgången
US Open – tredje omgången

Högst rankade spelare att besegra:
– Roberta Vinci (8) i New Haven
– Timea Bacsinszky (16) i New Haven
– Irina-Camelia Begu (23) i Cincinnati
– Sabine Lisicki (31) i Indian Wells

 

Föregående artikelYmer-bröderna tog revansch: ”Magiskt”
Nästa artikelViktorovitch vann dubbelt i Kuwait

10 KOMMENTARER

 1. Viktorovitch i final i Kuwait efter bara sju tappade gem. Ser bra ut för två raka singelsegrar. Final i dubbel också.

 2. Dubbeln var ju inga problem som väntat efter att ukrainskorna skadades. Tror hon tar singeln imorgon också.

  Wildcard har delats ut nu i tian i Sthlm och det blev våra fyra bästa juniorer (minus Malmqvist som inte är med) som fick dem. De kanske vill att Ellen ska få matcher annars kunde hon väl fått ett kan jag tycka istället för Örtevall. Så som hon har kämpat, Melander med för den delen, men aja…

  Hennemann med också, kul! Hoppas nu bara det inte blir skitlottningar i kvalen så att våra bästa möts, typ Melander – Ellen i första.

 3. Angående artikeln i DN Sport

  ”Även tennisförbundet sportchef menar att tävlandet behövs.

  – Att spela mycket matcher, att spela mycket set, är jäkligt viktigt, säger Johan Sjögren.”

  Därför är det bra när Viktorovitch åker till Kuwait och vinner två tävlingar på raken. Om bara fler gjorde så.

  Men i övrigt känns artikeln rätt missvisande, de pratar inget om 17-18-åringarna ju och det är trots allt vår omedelbara framtid. Var 18-åringarna som är så bra nu jättebra i de yngre åldrarna? Var Peterson och Celik bra på europarankningen när de var 12? Det är väl den viktiga frågan. För utvecklingen sker olika för alla och det känns som att vi inte är bra på europarankningen i mångt och mycket för att de inte tävlar så mycket, även om vi förstås inte kan mäta oss med de största länderna.

  Sen är flickor 16-rankningen de visar upp helt inkorrekt:

  Flickor 16 år
  141. Maja Radenkovic
  625. Alexandra Viktorovitch
  625. Isabelle Persson

  Viktorovitch ska ju vara först och var är Hennemann? Sydney Berlin? Hela artikeln förlorar sin trovärdighet när statistiken inte stämmer.

  • Jag tror det pratar mest om herrsidan i artikeln. Som vanligt. Andreas, det blev som du befarade: Allgurin-Melander kan komma att mötas i kvalfinal.

 4. ”Andreas, det blev som du befarade: Allgurin-Melander kan komma att mötas i kvalfinal.”

  Såg precis det, är så j-vla trött på såna här lottningar. Det är inte rimligt att de ska hamna på samma bland så många spelare, det är ju som om Gud är med och styr och han håller inte på Sverige. Det är som när Allgurin och Peterson möttes tre gånger på raken när de var med i samma tävlingar 2014. Varför fick inte Ellen wild card istället för Örtevall, konstig prioritering. Sen Hennemann mot juniortolvan Swiatek som tydligen har fått ett Wild Card till tävlingen. Hon kan mycket väl vara bäst i kvalet, varsågod Caijsa – lycka till… Miloslajevic får förstaseedade.

  Jättekul detta.

 5. Ja vad hände med Allgurin?

  Annars gick kvalet som förväntat, förutom att jag tyckte Emma Ek stod för en fin insats som vann över en rätt bra tyska. Nu får vi se om Milosavljevic och/eller Sofradzija kan slå ur underläge i sina matcher. Två svenskor är redan vidare, Melander tror jag på också, och sedan kan man hoppas på nån av de två. Fyra totalt vore bra.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här