Larsson utslagen av 285-rankad

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Johanna Larsson var andraseedad i Rio Open och hade en bra väg fram till final, men redan i andra omgången tog det slut. 285-rankade Paula Cristina Goncalves vann med 6-4, 6-4.

Goncalves hade fram till den här veckan aldrig vunnit en WTA-match, men nu är hon framme i kvartsfinal. För Larsson var det här naturligtvis ett svidande nederlag, men det var också efter en mycket blek insats.

Larsson hade ändå 4-2 och läge att gå fram till 5-2 i första set i brasilianskans serve. Istället avslutade Larsson med två svaga servegem och förlorade första set med 4-6.

Trots en ledning såg det aldrig bra ut spelmässigt. Goncalves såg väldigt inspirerad ut, men slog bort sig inledningsvis och det gav Larsson en del gratispoäng. Larsson blev passiv, hamnade långt bakom baslinjen och blev ofta för kort i banan och det kunde Goncalves dra nytta av.

Någon vändning blev det inte i andra set, trots ett tidigt break av Larsson men någon riktig rytm verkade hon aldrig hitta. Larsson tappade sin serve tre gånger i andra set och avslutade matchen på det sättet.

Ifjol var Johanna Larsson i semifinal i Rio och tappar därmed en del poäng.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.