Lindell skadad – fick avbryta matchen mot Teixeria

2
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Christian Lindell försvann direkt i challengern i Blois, men Elias Ymer vände ett underläge till seger i Perugia.

Christian Lindell låg under med 2-5 och 0-30 mot Maxime Teixeira då han fick bryta matchen. Lindell fick hjälp med ryggen på banan, men kom aldrig tillbaka till spel. Lindell försvann alltså redan i den första omgången i en turnering där han var i kvartsfinal i fjol. Det innebär att 298-rankade Lindell nu för första gången sedan juli 2014 är utanför topp 300.

Elias Ymer var illa ute i Italien mot Matteo Viola i en match som avbröts pga regn redan i första set, ett set som Viola sedan vann med 6-2. Viola hade också 5-4 och egen serve  i andra set. Men Elias Ymer vände och vann efter 2-6, 7-5, 6-3. Ymer möter nu 218-rankade Enrique Lopez-Perez i andra omgången.

På challengerfronten noterar vi också seger i dubbel för Isak Arvidsson. Han och Jan Mertl slog Fabian/Gombos i Poprad och möter nu Betov/Bednarek i kvartsfinalen.

För Johan Brunström och Andreas Siljeström så blev det inget spel idag i Ilkey mot Novikov/Daniell pga regn.

Mer dubbel: Robert Lindstedt tillsammans med Viktor Troicki föll igår i Halle mot Kontinen/Peers efter 3-6, 6-7 i den första omgången.

När det gäller svenskarna i futuretävlingarna runt om i Europa så är två vidare till andra omgången. Det är Markus Eriksson (i Italien) och Daniel Appelgren (i Nederländerna).

Cornelia Lister har tagit sig till andra omgången i Maribor, Slovenien.

Föregående artikel13-19 juni: Mer grustennis för Ymer inför Wimbledonkvalet
Nästa artikelEntry list: Båstad Challenger 2-9 juli

2 KOMMENTARER

  1. Vad hände med Lister i hennes kvartsfinal? 0-6 0-6?? Noll breakbollar mot 18 för motståndaren, öh. De ska vara jämnbra egentligen, Lister kanske bättre. Är man sjuk är det väl bättre att inte spela.

  2. Tänkte samma sak. Om man inte kan spela ordentligt ledet bättre att göra W.o. Eller bryta. Hoppas verkligen att hon inte medvetet tankade.

    Hoppas att hon är ok till tävlingarna i Ystad nästa vecka.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här