Lindell ensam svensk vidare

0
Christian Lindell (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)
Christian Lindell (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)

Christian Lindell är ensam svensk till kvalfinal efter en mycket stark insats mot Marco Bortolotti. Siffrorna skrevs till klara 6-2, 6-4. 

Men det är en besvärlig tid svensken har bakom sig. Innan förlusten mot Carl Söderlund i Båstad Challenger under den föregående veckan har svensken haft en rad olika problem.

– Först hade jag ont i ryggen. Därefter hade jag feber och jag har även haft halsont. Jag hade allt. Men nu är jag 110 procent igen, säger Lindell som trivs med att vara i Båstad.

– Det är min favoritturnering. Jag älskar Båstad.

Anmärkningsvärt under den här upplagan var att Christian Lindell inte fick något wildcard till huvudturneringen. Efter två vinster under de två senaste åren var det andra spelare som gick före, men det är inte något Lindell lägger fokus på.

– Det mycket bättre att kvala in, då har man fler matcher bakom sig. Samtidigt har jag fått väldigt många chanser här så det är skönt att nya killar får chansen.

Under morgondagens kvalfinal väntar Maxim Dubarenco, rankad 373, som besegrade Marko Tepavac i tre set.

– Jag tror att jag har en bra chans där.

Förluster blev det dock för övriga svenskar. Markus Eriksson föll, precis som under challengerveckan, i tre set mot Henri Laaksonen. Milos Sekulic tog sin match mot Nikola Cacic till tre set men fick ge sig efter 4-6 i avgörande.

För den fjärde svensken i kvalet, Daniel Appelgren, blev det även en förlust. Scott Griekspoor vann med 6-4, 6-4.

Föregående artikelMikael Ymer: ”Jag är mycket nära en comeback”
Nästa artikelLindell femte svensk i huvudturneringen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här