Lindstedt/Qureshi till kvartsfinal i US Open

2
Robert Lindstedt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Robert Lindstedt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Robert Lindstedt och Aisam Qureshi är efter två meriterande vinster klara för kvartsfinal i US Open. Där kommer de att få möta förstaseedade Herbert/Mahut.

Igår kväll vann Lindstedt/Qureshi över Rojer/Tecau i två raka set och i omgången innan det besegrades Kontinen/Peers, två seedade par.

Lindstedt gjorde sitt hittills bästa US Open ifjol då han tillsammans med Dominic Inglot gick till semifinal. Då blev det förlust mot kommande kvartsfinalmotståndet Herbert/Mahut.

Det är för övrigt fjärde gången som Lindstedt når kvarten i US Open eller längre. 36-årige Qureshi har inte nått så här långt i en Grand Slam sedan US Open 2013.

Juniorer utslagna

Mirjam Björklund och Jonas Eriksson Ziverts var svenskhoppen i juniorturneringen. Båda åkte ut mot bättre rankade spelade.

Närmast var Björklund som vann första set mot Alexandra Sanford. Där blev det 7-6, 3-6, 3-6.

Eriksson Ziverts föll i raka set mot Sultonov.

Föregående artikel5-11 september: Tufft för svenskarna i Genuas challenger
Nästa artikelBröderna Ymer ställs mot Nederländerna

2 KOMMENTARER

  1. Det är synd på Björklund verkligen. Hon tog ju ändå första set efter jämnt tiebreak och då tänkte jag att det skulle vara en fördel. Men svårt mot amerikanska på hemmaplan. Det såg ändå rätt bra ut lottningsmässigt efteråt, en indier i andra omgången och sedan hade tredjeseedade Masarova dragit sig ur. Kunde blivit kvartsfinal. Lättast möjliga förutsättningar för norskan Helgo i alla fall, som vanligt (skadad motståndare i första, kvalspelare i andra).

    Det man kan tänka på är att Sanford faktiskt slagit 124-rankade Brady i år och slagit/spelat jämnt med några topp 2-300 spelare på WTA-rankningen så hon är inte direkt dålig för sin ålder. Men Björklund behöver ta ett kliv till, brukar ta set mot eller vara jämn med toppspelarna men inte riktigt nå fram oftast.

  2. Linnea Malmqvist slog nyss topp 100-rankad junior som slog andraseedade i första matchen i Egypten. Stark insats också då hon låg under med 0-3 i första och vände, tappade 3-1 till 3-4 i andra och hade både 4 matchbollar och ett antal breakbollar mot sig vid 5-4 innan hon kunde avgöra.

    Jag trodde inte på henne förra året men hon gör framsteg, får helt klart räknas bland de bättre av våra 18-åringar efter denna seger och segern mot Samir. Vann även mot förstaseedade i dubbeln.

    Östlund också till kvarten i Egypten. Kul med lite svenskor kvar för en gångs skull.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här