Listan: Spelarna som tog flest rankingpoäng på hemmaplan

1
Fred Simonsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fred Simonsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Hur viktigt är det med turneringar på hemmaplan? Tidigare var sammanräkningen och tabellen för de inhemska tävlingarna som ingick i Rising Star Tour intressant läsning, ofta med ett wild card till Stockholm Open i potten.

2016 var också året vi fick challengers på hemmaplan. Detta är en sammanställning över hur många rankingpoäng de svenska spelarna tog under 2016 på fem futuretävlingar, två challengers och två ATP-turneringar.

Av årets tävlingar kanske det går att dra några slutsatser, eller? Det är på vårens futuretävlingar (10K) som utfallet är bra, men höstens (25K) tävlingar gynnade nästan inga svenska spelare.

När det gäller challengertävlingarna är det samma visa. Inte så konstigt kanske, eftersom vi har väldigt få spelare på den nivån. Det var bara tre spelare som fick med sig poäng från Jönköping och Båstad: Carl Söderlund, Isak Arvidsson och Patrik Rosenholm.

En intressant tanke, men i nuläget är det kanske fler 10K-turneringar som skulle gynna svensk tennis mest?

atp-poang

CH1 = Challenger Jönköping
F1 = Future Karlskrona
F2 och F3 = Futures i Båstad
CH2 = Challenger Båstad
ATP1 = Swedish Open i Båstad
F4 = Danderyd
F5 = Falun
ATP2 = Stockholm Open

Föregående artikel31 okt – 6 nov: Carl Söderlund möter Sam Groth
Nästa artikelSå såg det ut när Söderlund besegrade Groth

1 KOMMENTAR

  1. Tack för en intressant sammanställning! Jag tror mycket på att öka antalet inhemska tävlingar kraftigt för att öka våra spelares konkurrenskraft. Givet den begränsade ekonomin i SvTF så skulle det innebära omallokeringar i budgeten, t.ex från administration (som just nu äter upp halva budgeten om jag minns rätt) eller från den rätt misslyckade landslagsverksamheten som bara kommer ett fåtal till del (vilka dessutom inte har förbättrats öht, ffa på herrsidan).

    Vamosrafa har skrivit mer om detta i ett intressant inlägg häromdagen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här