Lister besegrade partnern – spelade sen till sig finalplats i dubbel

0
Cornelia Lister (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Cornelia Lister (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Cornelia Lister har för andra veckan i rad nått minst semifinal i Båstad. Dessutom finns chansen till ännu en dubbeltitel ihop med danskan Emilie Francati. Idag möttes de i singelkvartsfinalen.

Lister vann i raka set med 6-4, 6-1. En klar seger mot sin dubbelpartner.

– Eftersom vi är dubbelpartners för andra veckan i rad och har mötts i singel en gång, så visste jag hur skulle spela mot mig samt hur jag då skulle spela tillbaka. Jag följde min plan tydligt och var lugn och tänk hela match. En solid match av mig, säger Cornelia Lister.

Man kan ju tänka sig att sämjan sätts på prov när man är varandras motståndare och lite senare ska spela tillsammans igen?

– Under matchen spelar det ingen roll om det är ens dubbelpartner man spelar emot. Efter matchen var det som ingenting, fokus på att vinna dubbeln igen och skämta med varandra som vi gjort hittills, säger Lister.

I semifinal blir det nordiskt motstånd igen i jakten på andra raka finalen i Båstad. Fjärdeseedade Melanie Stokke är drygt 100 placeringar bättre på rankingen.

De båda kommer imorgon att mötas två gånger för det möts i dubbelfinalen också. Det blir Cornelia Lister/Emilie Francati mot Melanie Stokke/Irina Maria Bara.

 

Föregående artikelFanny Östlund möter Patty Schnyder: ”Gläder mig åt utmaningen”
Nästa artikelPolskt motstånd i Franska Öppna för Johanna Larsson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här