Malbasic tog chansen – fick sista wildcardet till kvalet

0
Filip Malbasic (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Filip Malbasic (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fyra svenskar finns med i huvudtävlingen i Challengern i Jönköping. Tolv svenskar hoppas nå dit genom kval. Sist in i fältet blev 17-årige Filip Malbasic.

– Jag har inget att förlora och ska bara gå ut och göra mitt bästa, säger Malbasic.

Mellan kl 19 och 21 på fredagskvällen var det sign-in till kvalet och det stod ganska tidigt klart att det inte skulle bli fullt startfält. Nu blev det 25 man i kvalet.

Elias Ymer och wild carden Isak Arvidsson, Markus Eriksson och Daniel Windahl är klara för huvudturneringen. I kvalet finns följande med Christian Samuelsson, Dragos Madaras, Milos Sekulic, Daniel Appelgren, Christoffer Solberg, Carl Söderlund, Jonathan Mridha, Patrik Rosenholm och Fred Simonsson med.

Robin Thour spelade till sig ett wild card via en förturnering. Förbundet gav Jonas Eriksson Ziverts ett också och den siste att få det var Filip Malbasic. Utan ATP-poäng är ett wc ett måste för att få spela en challenger.

– Både jag och Jonas ansökte om ett wild card hos förbundet, men jag fick inte. Men vi bestämde att jag skulle åka hit ändå och chansa. Jag trodde inte jag skulle komma in, men nu visade sig att det var ett bra beslut vi tog igår, säger Filip Malbasic.

Boråskillen Malbasic håller sedan ett par år tillbaka till på Good to Great. Han missade ett par månader under andra halvåret ifjol på grund av en skada i en disk i ryggen. Idag är han återställd.

I januari och februari var Malbasic, Jonas Eriksson och Karl Friberg i Sydamerika för att spela tre juniorturneringar.

– Det var tre bra veckor, men det kan alltid gå bättre, säger Malbasic som mitt under turnén blev magsjuk i Ecuador.

Hur ser den närmaste tiden ut annars?

– Jag ska till Spanien sedan och spela ett par ITF:er (juniorturneringar). Sedan är förhoppningen att spela futuren i Karlskrona. Sedan är det beroende på hur det går om jag ska fortsätta med ITF:er eller future.

2016-Challenger-Jonkoping-kval

 

Föregående artikelBekräftat: Elias Ymer till Jönköping
Nästa artikelSverige förlorade dubbeln – nu blir det kval igen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här