Mikael Ymer: ”Jag är mycket nära en comeback”

Mikael Ymer

Han är i en full träning. Mikael Ymer avslöjar nu för SweTennis att han är mycket nära en comeback.

– Jag var redo för Swedish Open, säger talangen. 

I november förra året spelade Mikael Ymer sin senaste match. Det var mot brorsan Elias där han fick ge upp på grund av en skada i sin höft. Den skadan har hållit borta Ymer från tennisen i drygt åtta månader. Men nu är en comeback väldigt nära för 17-åringen.

– Det är svårt att sätta något speciellt datum. Men jag är mycket nära en comeback. Jag är i full träning och jag har inga känningar i höften. Jag är här och tränar med bra spelare och förhoppningsvis är jag tillbaka på banan igen, säger Ymer som hade kunnat spela Swedish Open i Båstad.

– Allt har gått som planerat, till och med lite bättre än planerat. Jag ville spela här så klart. Men jag hann inte spela några tävlingar innan.

– Jag hade varit redo för Swedish Open, men alla vet vad det är för nivå på en sådan här tävling. Båstad är väldigt eftertraktat och att gå in här med noll tävlingar under sju månader fanns inte på kartan.

Tiden Ymer har varit borta från tävlandet har så klart varit tuff, men det finns även positiva bitar med frånvaron från touren.

– Jag har haft tid att göra lite andra grejer. Jag har haft tid att spendera tid med kompisar och och min familj. Bara att få vara hemma i Stockholm var skönt. Men när man inte får spela tennis märker man verkligen att tennis är det största i ens liv. På sättet är det bra. Jag har en hunger som jag inte har haft innan. Det finns ändå positiva grejer jag kan ta med från det är avbrottet.

Rörligheten på banan har alltid varit något som har kännetecknat Mikael Ymer. Den biten har han jobbat ytterligare med.

– Alla vet hur viktig rörligheten är. Jag haft tid att jobba lite med mina svagheter. Jag kommer inte att komma tillbaka som en Mike Tyson direkt, säger ”Micke” och skrattar.

– Förhoppningsvis har jag även kunnat förebygga framtida skador.

Tidigare under våren presenterades Ymer-bröderna som representanter för Vitamin Well. Ett samarbete han värdesätter.

– Det är coolt att få jobba med Vitamin Well. Det är kul att de är engagerade i tennis. Det är en stor bonus. Jag ser mycket positivt på samarbetet med dem.

Det är förhoppningsvis ett samarbete som ska ta de båda bröderna till toppen i världstennisen.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.