”Mikael Ymer spelade fantastiskt”

1
Mikael Ymer
Mikael Ymer

Singeläventyret för Mikael Ymer är över för den här gången. Svensken hade chansen, men servekanonen Ivo Karlovic stod till slut som vinnare efter siffrorna 4-6, 6-4, 6-4. 

– Det är inte kul just nu. Men det finns både positiva och negativa saker jag tar med mig efter den här matchen, säger en mycket besviken Mikael Ymer efter den svidande förlusten.

Den svenske 18-åringen vann det första setet med 6-4, förhoppningen om ny skräll av stjärnskottet var då stor i den Kungliga tennishallen. I andra set skulle dock den tredjeseedade Karlovic visa vad han gick för. Seger med 6-4 för kroaten som gick hamnade i svår situationen vid ställningen 2-2 i det avgörande setet.

Karlovic slog fyra dubbelfel och svensken hade två breakbollar.

– Jag minns aldrig att det har hänt mig tidigare. Jag vet inte vad som hände där riktigt, säger Ivo Karlovic som, trots de breakbollarna han hade emot sig, inte var nervös.

– Nej, det var jag inte. De situationerna är alltid svåra men jag lyckades slå några bra servar då.

Den storväxte kroaten lyckades till slut ta gemet, och bröt Mikael Ymer redan i det nästkommande gemet. Det blev matchavgörande och Karlovic är klar för kvartsfinal i sin comeback i Stockholm Open, turneringen som han vann 2007.

Efter matchen berömde Karlovic sin motståndare.

– Han gjorde allting rätt och spelade fantastiskt. Han är ung, snabb och kan göra allting med sin backhand. Det var en riktigt svår match.

Trots hyllningarna från Karlovic var Ymer själv allt annat än nöjd efter match.

– Delvis var det bra. Dock var jag väldigt ostabil mentalt och det fick jag betala för. Jag gick upp och ner och var inte närvarande under viktiga perioder. Det var den stora anledningen till att jag inte fick med några breakbollar i tredje set, säger Mikael Ymer och fortsätter:

– Jag tycker att jag hade kunnat retunera mycket bättre i dag. Jag tog inte vara på de chanserna jag fick.

Senare ikväll spelar Mikael Ymer, tillsammans med sin bror Elias, den andra omgången i dubbelturneringen.

Föregående artikelJohanna Larsson till kvartsfinal i Luxemburg
Nästa artikelYmer-bröderna tog revansch: ”Magiskt”

1 KOMMENTAR

  1. Han har rätt i returerna, där föll det vid vissa viktiga bollar. Han hade verkligen chansen. Men vad kan man säga annat än att det ser rätt bra ut :). Karlovic är ändå topp 20 i världen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här