Mikael Ymers triumf i Rom – klar för första challengerkvarten

Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Är det i Rom som Mikael Ymer får sitt stora genombrott? 18-åringen är klar för sin första kvartsfinal i en challenger. Idag besegrade han 237-rankade Andrea Arnaboldi i en väldigt sevärd och spännande match efter 6-4, 1-6, 7-6.

Det som framförallt imponerar är sättet Ymer vann på. Arnaboldi är väldigt ojämn, men är erfaren och en fullt kapabel challengerspelare. På de viktiga bollarna var det Ymer som agerade klokast och som tillslut kunde vinna.

Ymer vann ett jämnt första set, men fick det tuffade i det andra med Arnaboldis minst sagt varierande spel. Italienaren hade momentumet med sig in i tredje set också och fick ett tidigt break och en 2-0-ledning. Ymer visade dock inga som helst tendenser på att vika ned sig utan kom tillbaka. Med besked.

Ymer hade matchboll i Arnaboldis serve både vid 5-4 och 6-5. Det blev ett tiebreak och där var Ymer illa ut vid 5-6 och egen andraserve på det, men Arnabold drog returen i nät och Ymer avslutade med tre raka poäng och tiebreakvinst med 8-6!

Mikael Ymer möter vinnaren mellan Fucsovics och Mager, som spelas senare ikväll. Mikael kvalade in till tävlingen och besegrade i första omgången 19-årige Maxime Janvier, som är en bit före på rankingen.

Elias Ymer har också möjlighet att nå kvartsfinalen. Han möter imorgon Filippo Volandri i andra omgången. Elias kämpade ner Adrian Ungur i en tresetare i första omgången.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.