Mikael Ymers triumf i Rom – klar för första challengerkvarten

9
Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Mikael Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Är det i Rom som Mikael Ymer får sitt stora genombrott? 18-åringen är klar för sin första kvartsfinal i en challenger. Idag besegrade han 237-rankade Andrea Arnaboldi i en väldigt sevärd och spännande match efter 6-4, 1-6, 7-6.

Det som framförallt imponerar är sättet Ymer vann på. Arnaboldi är väldigt ojämn, men är erfaren och en fullt kapabel challengerspelare. På de viktiga bollarna var det Ymer som agerade klokast och som tillslut kunde vinna.

Ymer vann ett jämnt första set, men fick det tuffade i det andra med Arnaboldis minst sagt varierande spel. Italienaren hade momentumet med sig in i tredje set också och fick ett tidigt break och en 2-0-ledning. Ymer visade dock inga som helst tendenser på att vika ned sig utan kom tillbaka. Med besked.

Ymer hade matchboll i Arnaboldis serve både vid 5-4 och 6-5. Det blev ett tiebreak och där var Ymer illa ut vid 5-6 och egen andraserve på det, men Arnabold drog returen i nät och Ymer avslutade med tre raka poäng och tiebreakvinst med 8-6!

Mikael Ymer möter vinnaren mellan Fucsovics och Mager, som spelas senare ikväll. Mikael kvalade in till tävlingen och besegrade i första omgången 19-årige Maxime Janvier, som är en bit före på rankingen.

Elias Ymer har också möjlighet att nå kvartsfinalen. Han möter imorgon Filippo Volandri i andra omgången. Elias kämpade ner Adrian Ungur i en tresetare i första omgången.

 

Föregående artikelKvartsfinalklart i futuren i Danderyd – Eriksson ensam svensk kvar
Nästa artikelHelsvenskt i dubbelfinalen i Danderyd

9 KOMMENTARER

 1. Nu är båda bröderna Ymer i kvarten efter att Elias nyss slagit Volandri. Att Volandri för 10 år sedan var 25:a i världen syntes inte direkt, har aldrig sett någon missa så mycket. Han såg väldigt sliten och trött ut. På den här nivån är det ju inte som matcherna man ser med Djokovic och Federer direkt, de slår inte dödande slag utan det handlar bara om att slå över bollen tills någon missar och Volandri gillade verkligen att missa. Hans uppkast vid servarna såg rätt roligt ut också, haha.

  Mikael Ymers match höll mycket bättre klass =)

 2. Öh, vad hände i Julia Rosenqvists match egentligen? Kanske kan vara något bra att studera för en idrottspsykolog.

  6-1 till Julia i första. Då har man bra självförtroende efter en sån setseger mot förstaseedade. Men nä, går och förlorar med 0-6 i andra och får bara 10 bollar på hela setet. Utklassningen fortsätter sedan fram till 0-5, då Julia plötsligt vaknar och står för en massiv upphämtning till 4-5… för att sedan förlora med 0-40?

  Wtf? Gamiz kanske skojade med henne och släppte upp henne iofs.

 3. Wow, Mikael Ymer slog 150-rankad. Hans genombrott kan man säga ja. Han spelar väldigt bra, får tillbaka allt. Motståndaren var inte dålig direkt. Vilken talang.

 4. Andreas: ibland när jag läser dina initierade kommentarer så tänker jag:
  kommentera det som artikeln handlar om och skriv inte om diverse spelare som är rankade si eller så och förlorade mot någon som förra veckan slog den eller den…
  I detta fall är Ymer-kommentarer på sin plats och han var grym som räddade matchbollar i kvarten. Julias förehavanden hör inte hemma här!
  En kommentar i all välmening:)

 5. Jo jag vet att jag är ”off-topic”. Problemet är dock att det finns inget forum här och de artiklar som handlar om exempelvis Julia försvinner ju med tiden, så att äldre kommentarer inte syns eller märks. Annars hade jag gärna kommenterat i ämnesspecifika artiklar.

  Så om jag vill prata om tennis här så är det mitt enda val att ibland inte hålla mig till ”ämnet”. Det andra alternativet är ju att sluta prata om tennis här och lämna sidan, för det är väldigt omständligt att vänta på att artiklar om just det jag vill prata om kommer upp. Jag är inte intresserad av informationen i artiklarna som skrivs här eftersom jag redan håller mig uppdaterad själv, men jag är intresserad av vad de som skriver och läser artiklarna tycker om prestationerna.

  Men om någon kan rekommendera något bra svensk tennisforum så kan jag hålla mig där istället. Det är vad jag egentligen är ute efter. Vore tråkigt för denna sidan dock, den kommer ju inte växa om den inte försöker främja diskussion på ett bättre sätt. Att överleva enbart som nyhetssida blir nog tufft. Hade artiklarna kommit upp snabbare och berört flera spelare så hade det vart en annan femma, men det är förståeligt att de inte hinner med det.

 6. Vill givetvis inte att du skall sluta kommentera och kan det bidra till att swetennis blomstrar så är det bara bra. Du kanske skall starta upp ett forum själv?

 7. Det har jag varken kunskap till eller tid med tyvärr =). Borde ju finnas ett och om inte annat så är det väl ett rimligt förslag att skapa ett här.

  Jag vill egentligen bara diskutera tennis med likasinnande och tycker ofta att det är lite för dålig fart här. Jag känner ju att jag diskuterar med mig själv eller att jag spammar artiklarna, men lite tråkigt att folk t o m stör sig på det när jag hellre hade sett att de deltog själva.

 8. Kör på som sagt och ta inte illa upp:)
  Tyvärr förlorade Elias i kvarten så vi får hoppas på Mikael imon. Mer power i serve och forehand så har Sverige garanterat en topp 100-spelare igen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här