Mirjam Björklund förlorade – färdigspelat också för Johanna Larsson

Mirjam Björklund (Foto: Richard van Loon – https://www.flickr.com/photos/ravanloon/)
Mirjam Björklund (Foto: Richard van Loon – https://www.flickr.com/photos/ravanloon/)

Mirjam Björklund föll mot andraseedade Amanda Anisimova i juniorturneringen i Franska Öppna. Också Johanna Larsson har spelat färdigt.

Björklund, som fyller 18 den 29 juli, har haft Grand Slam som mål men nu blev lottningen lite för tuff. Den tre år yngre Anisimova vann efter 6-4, 6-3. Med i Paris var också förbundskapten Lars-Anders Wahlgren.

– Mirjam har en otrolig rackethastighet och slår hårt, men måste välja tillfällen när hon ska slå jättehårt och bara slå in bollen. När hon hittar balansen kommer hon att få ett väldigt bra spel. Det är en bra erfarenhet och hon vet vad hon ska jobba på, säger Wahlgren på tennis.se.

Johanna Larsson och Kiki Bertens spelade sin dubbelkvartsfinal idag. Bertens tog sig tidigare under dagen till kvartsfinal i singel efter seger i raka set mot Madison Keys, men någon semifinal i dubbel blir det inte. Larsson/Bertens hade sina möjligheter mot Caroline Garcia/Kristina Mladenovic och hade setboll i första set men förlorade matchen med 5-7, 3-6.

Susanne Celik forsätter att vinna. Efter en finalvecka är det inte helt lätt att mobilisera om, men det gjorde Celik i Brescias 50000-dollars där hon besegrade Kristie Ahn för andra gången på mindre än två månader. 283-rankade Victoria Rodriguez är nästa motståndare.

Elias Ymer förlorade sin andra match i challengern i Prostejov mot Lukas Rosol. Det blev 2-6, 6-2, 3-6 och därmed fick den 59-rankade tjecken revansch för de två tidigare förlusterna när de mötts på challengertouren tidigare i år.

Tre svenskor spelade idag också i 10 000-dollarsturneringar på olika platser. Det är bara Fanny Östlund som är vidare (Hammamet) efter 7-6, 7-6 mot Anna Makhorkina. Fanny hade setbollar mot sig i både första och andra set, men är vidare till andra omgången.

Jacqueline Cabaj Awad förlorade sin match i andra omgången i Polen och Sandra Örtevall förlorade i första omgången i Turkiet.

Rebecca Peterson skulle också ha spelat idag i $125K-turneringen i Kroatien, men blev sjuk och fick lämna återbud.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.