”När jag var yngre var jag en katastrof i vinden”

eliasy

Det gick inte som han ville. Elias Ymer blev utslagen i den första omgången för det andra året i rad. Men trots den svidande förlusten inför sin hemmapublik i Båstad var det inte en allt för besviken Elias Ymer som mötte pressen efter matchen. 

– Jag ville spela så bra som möjligt idag. Dock var det inte min dag. Montanes spelade bra. Han var mer solid än mig och servade mycket bra. Jag är en spelare som brukar ha många breakchanser, men i dag hade jag ingen, säger Elias Ymer som föll mot Albert Montanes med 4-6, 2-6.

– Vi pratade bara om att jag skulle ha attityd i dag. Jag har en stark personlighet och vi snackade om att jag skulle visa den. Det ”Fidde” (Rosengren) och jag sa innan är att jag skulle visa min personlig och ha ett bra kroppsspråk. Jag är inte missnöjd.

Det har blåst rejält i Båstad under de senaste dagarna. Tisdagen var inget undantag.

– Vinden påverkade mig jättemycket. Men det är lika för båda, vinden får inte påverka dig. Visst hade jag problem med den. Däremot har jag blivit mycket bättre på att spela i vinden. Det måste jag faktiskt säga. När jag var yngre var jag en katastrof när det blåste

Med Swedish Open inräknat har Elias Ymer spelat fem ATP-turneringer under det här året. Men det har blivit fem raka förluster.

– Det tar tid. Självklart vill jag ha ett genombrott så snabbt som möjligt. Men om det inte kommer, vad kan jag göra åt saken. När jag sitter här nästa år kanske jag har fått en rusch framåt. Jag har ett stort spel. ATP tror att jag är en ”next generation-player”. Det gäller bara att tro på sig själv.

Nästa vecka spelar Ymer ATP-turneringen i Gstaad.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.