Notiser: Eriksson Ziverts kvalade in till US Open

Jonas Eriksson Ziverts (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jonas Eriksson Ziverts (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Jonas Eriksson Ziverts kvalade in till juniorturneringen i US Open och en svensk är fortfarande kvar. Robert Lindstedt med partnern Qureshi är vidare till åttondelsfinal.

Mirjam Björklund är direktkvalificerad till flickturneringen, men Ida Jarlskog förlorade igår i sin första kvalmatch. Ikväll blev det klart att det också blir svenskt i pojksingeln. Jonas Eriksson Ziverts kvalade in efter 6-2, 7-6 mot kanadensaren Lin i kvalfinalen.

Robert Lindstedt är annars ensam svensk i US Open. Han och partnern Qureshi tog en meriterande seger som underdogs mot 10-seedade Kontinen/Peers efter 7-5, 6-7, 6-3. I åttondelen väntar Lindstedts gamla partner Horia Tecau som tillsammans med Jean-Julien Rojer är femteseedade.

Veckans svensk på futurenivå blev Dragos Madaras. Han nådde semifinal i Rumänien. Det var för övrigt Madaras fjärde futuresemifinal i år.

På damsidan gick Anette Munozova till kvartsfinal i Sharm El Sheikhs 10000-dollars. Det var fjärde och sista veckan för Munozova i Egypten där en finalplats blev karriärens hittills bästa resultat.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.