Notiser: Eriksson Ziverts kvalade in till US Open

3
Jonas Eriksson Ziverts (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jonas Eriksson Ziverts (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Jonas Eriksson Ziverts kvalade in till juniorturneringen i US Open och en svensk är fortfarande kvar. Robert Lindstedt med partnern Qureshi är vidare till åttondelsfinal.

Mirjam Björklund är direktkvalificerad till flickturneringen, men Ida Jarlskog förlorade igår i sin första kvalmatch. Ikväll blev det klart att det också blir svenskt i pojksingeln. Jonas Eriksson Ziverts kvalade in efter 6-2, 7-6 mot kanadensaren Lin i kvalfinalen.

Robert Lindstedt är annars ensam svensk i US Open. Han och partnern Qureshi tog en meriterande seger som underdogs mot 10-seedade Kontinen/Peers efter 7-5, 6-7, 6-3. I åttondelen väntar Lindstedts gamla partner Horia Tecau som tillsammans med Jean-Julien Rojer är femteseedade.

Veckans svensk på futurenivå blev Dragos Madaras. Han nådde semifinal i Rumänien. Det var för övrigt Madaras fjärde futuresemifinal i år.

På damsidan gick Anette Munozova till kvartsfinal i Sharm El Sheikhs 10000-dollars. Det var fjärde och sista veckan för Munozova i Egypten där en finalplats blev karriärens hittills bästa resultat.

 

 

Föregående artikelJohanna Larsson chanslös mot Serena Williams
Nästa artikel5-11 september: Tufft för svenskarna i Genuas challenger

3 KOMMENTARER

  1. Få se om Linnea Malmqvist kan få en mer tacksam lottning i nästa Egypten-turnering. Hon har fått tre av de bästa som är på plats på sina tre matcher och ändå slagit 1:a-seedade och spelat jämnt med 2:a-seedade som är i final denna veckan efter seger i semi mot den som Linnea stötte på i andra omgången efter sin vunna match. Vill ju gärna få vinna lite i de här turneringarna också.

    I övrigt är det väl bara Östlund och Filip som spelar bland damerna nästa vecka.. känns väldigt fattigt numera. Har de tagit julledigt i förväg?

    Hoppas Ziverts eller Björklund kan göra något, men det är tuffa startfält.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här