Nu börjar US Open-kvalet för Celik och Peterson

Rebecca Peterson och Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson och Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Lottningen är gjord och 128 spelare ska göra upp om 16 platser till huvudturneringen i US Open med start ikväll. Den här gången finns både Rebecca Peterson och Susanne Celik med.

2016-US-Open-Celik

Susanne Celik i sitt första GS-kval. 185-rankade Alexandra Panova är en spelare som inte riktigt lyckats etablera sig på WTA-touren över tid och har haft ett rätt svagt år. Har inte spelat sedan Wimbledon, men 27-åringen har erfarenheten av den typen av matcher. Vinnaren får förmodligen möta Kristina Kucova, som i år spelat sin bästa tennis hittills och var sensationellt i semifinal i Montreal. Celik får slå ur underläge och i första hand vara med för att se och lära och skaffa sig nyttig erfarenhet.

2016-US-Open-Peterson

Första matchen på hardcourt efter grussäsongen är det för Rebecca Peterson. Med undantag för kvalfinalen i Wimbledon i år har Rebecca haft det rätt tufft i GS-kvalen. Var motståndaren Anhelina Kalinina står är omöjligt att säga. Den 19-åriga ukrainskan har inte spelat något sedan november förra året, men 2015 var hon en raket på WTA-rankingen och har också spelat final i US Open för juniorer. Inget skräckinjagande motstånd, ser öppet ut och Rebecca har en hyfsad chans att slå sig fram till kvalfinal.

Väldigt få spelare står frivilligt över kvalet, som både kan generera en del rankingpoäng och i förlängningen också en hel del prispengar. Men en som gör det är Elias Ymer.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.