Ny överraskning i Tunisien – Rosenqvist besegrade förstaseedade

Julia Rosenqvist (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Julia Rosenqvist (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Julia Rosenqvist och Ida Jarlskog är vidare till andra omgången i Hammamet i Tunisien. I Israel vann också Linnéa Malmqvist sin match och därmed är tre svenskor födda -98 vidare i respektive 10000-dollarsturnering.

På pappret hade Rosenqvist den svåraste uppgiften, men hon besegrade förstaseedade Fernanda Brito med 6-4, 7-6. Den 423-rankade chilenskan hade två raka finaler i Hammamet och har bara i år varit i sex finaler i olika ”tior”. En meriterande seger för Rosenqvist som nu möter en lägre rankad tjej från Argentina, 20-åriga Guillermina Naya.

I förra veckan var det Jarlskog som skickade ut förstaseedade Gamiz ur turneringen. Idag vann Jarlskog över sjundeseedade Chriaz Bechri med 6-3, 6-1 och därmed har Jarlskog resultat i tre turneringar och gör comeback på rankingen. Jarlskog möter 1201-rankade Miranda Ramirez i andra omgången.

Linnéa Malmqvist spelar på hardcourt i Ramat Hasharon i Israel och är sjundeseedad. Hon vann över den ett år yngre Shelly Krolitzky efter tre set. Malmqvist möter nu Oleksandra Piskun.

Med i Tunisien är ju också Sandra Örtevall, som hittills dragit nitlottar i lottningen. Hon förlorade i första omgången Amina Anshba, sexa bland juniorerna i världen, och där blev det förlust i raka set.

Fyra spelare född 1998 har vi nu med världsranking. Inte så illa eller för en tennisnation som skriker efter framgång och ljusglimtar?

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.