Ny vecka i Båstad – så blev lottningarna

 

Markus Eriksson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

En finalist i Cornelia Lister och två semifinalister i Dragos Madaras och Markus Eriksson. Det var första veckans bästa resultat i Båstad där tävlingarna nu forsätter.

2016-ITF-Future-Båstad-2

Åtta svenskar finns på den övre halvan och redan i första omgången ett par högintressanta matcher. I en repris på semifinalen möts Dragos Madaras och veckans vinnare Julien Cagnina igen.

Här finns ju också delar av det svenska DC-laget som kan få mötas tidigt igen. Isak Arvidsson och Milos Sekulic möts direkt. Där, om Isak vinner, kan det bli en ny kvartsfinal mellan Isak och Markus Eriksson. Han kan dock få möta Daniel Windahl redan i andra omgången.

Åtta svenskar finns också på under halvan. Har Carl Söderlund krafter kvar? Ungtupparna Jonas Eriksson Ziverts och Karl Friberg har fått wild cards och hur stort steget är från juniorturneringar till seniornivå får vi en fingervisning om direkt.

2016-ITF-10K-Båstad-2

Sex svenskor på övre halvan, men namnet man reagerar på här är förstås 37-åriga Patty Schnyder. Hur bra är den förra världsjuan? Efter comebacken förra sommaren har hon snabbt tagit sig upp på rankingen och är nu rankad 439. Resultaten i år på mestadels 25000-dollars har dock inte gått hennes väg. Hyperintressant att se hur pass motiverad hon är för den här uppgiften.

Åtta svenskor finns på nedre halvan och här återfinns den enda svenska som är seedad, Jacqueline Cabaj Awad. Det ser minst sagt svårtippat ut, men Cornelia Lister kan säker gå en bit i turneringen den här veckan också.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.