Ny vecka med stora möjligheter för Ymer och Peterson

2
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Vad kan Rebecca Peterson hitta på i en svag WTA-turnering i Colombia och vad kan Elias Ymer göra med en ”bra” lottning i challengern i Barletta? Det är några av frågorna inför kommande vecka.

Utöver segern för Susanne Celik var veckans bästa insatser en semfinal för Isak Arvidsson (Grekland F3) och en kvartsfinal för Christian Lindell (USA F12). Utöver det spelade tre svenska futurefinaler i dubbel: Christian Samuelsson/Daniel Appelgren (Grekland F3) och Milos Sekulic (Qatar F1).

Peterson möter kvalspelare i WTA-turneringen i Bogota

WTA-turneringen i Bogota i Colombia är den enda den här veckan och den har bara lockat fem spelare på topp 100. Det gör att andra med sämre ranking får chansen istället.

Rebecca Peterson visade ju bra form på gruset i USA i månadskiftet och har lottats mot en kvalspelare i första omgången. Vem det blir mot blir klart under söndagskvällen när kvalfinalerna är färdigspelade. Noterbart är att bara en spelare på topp 200 är med i kvalet.

Vinner Rebecca sin första match väntar vinnaren mellan tredjeseedade Mariana Duque-Marino och Amra Sadikovic.

Ymer på grus i challengern i Barletta

Elias Ymer, som fyllde 20 år på söndagen, har fått en intressant lottning i Italien. Han blir stor favorit i första omgången där han stöter på 193-rankade Hiroki Moriya. Japanen spelar nästan aldrig på grus och har som främsta merit på underlaget två vunna challengermatcher i Kina 2012.

I en andra omgång väntar någon av grusspecialisterna Gianluca Naso eller Hans Podlipnik-Castillo. Båda ligger runt 200-strecket och är inte några av topparna på challengernivå ens på grus.

Lindstedt och Inglot spelar inte ihop

I Monte Carlo är Robert Lindstedt och Dominic Inglot splittrade. Inglot lirar med Andy Murray och Lindstedt med Alexander Peya. De spelade några turneringar ihop mellan 2004 och 2006, bland annat Wimbledon 2005 men i övrigt handlade det då om challengers.

Peya har i år spelat med Philipp Petschner, som blev knäskadad i veckan i Houston. De båda har annars gått rätt bra i år med tre finalplatser i Doha, Rotterdam och Acapulco. Lindstedt/Inglot hade tillsammans förmodligen inte kommit in i turneringen utan som ”alternates”.

Johan Brunström och Andreas Siljeström är fjärdeseedade i challengern i italienska Barletta. Där möter de faktiskt Elias Ymer som ska spela dubbel tillsammans med Alessandro Motti.

Svenskar i futuretävlingar

Christian Lindell spelar även den här veckan en future på hardcourt, i Little Rock i Arkansas. Samtidigt spelas en challenger på grus i Sarasota, Florida, där Lindell åtminstone med lätthet kunnat få en plats i kvalet. Det valet kan man ju fundera över. Lottningen är inte ute ännu.

Milos Sekulic och Jonathan Mridha spelar Qatar F2 i Doha. Sekulic inleder mot schweizaren Antoine Bellier och i en eventuell andra omgång högst troligt mot en annan schweizare, nämligen andraseedade Adrien Bossel. Mridha gick in via två kvalmatcher och han ställs nu mot sjätteseedade Benjamin Bonzi.

Patrik Rosenholm är ende svensk i Grekland F4 där tävlandet fortsätter i Heraklion på Kreta. Ingen lottning ute ännu.

Christoffer Solberg är kvar i Hammamet (Tunisien F14). Robert Rasmussen och Johan Claesson blev utslagna i kvalet. Inte heller här ligger lottningen ute. Axel Holm blev också utslagen i kvalet, men då i Turkiet.

Svenskor i ITF-turneringar

Cornelia Lister var med i kvalet i $50,000 Istanbul, men föll mot 291-rankade Viktoria Kamenskaya.

Jacqueline Cabaj Awad spelar $10,000 Heraklion och har lottats mot kvalspelaren Ksenija Bekker i den första omgången.

RIG Båstad är i Turkiet och en hel del spelare är med i kvalet till $10,000 Antalya. Lidköping har många spelare med i kvalet till $10,000 Hammamet i Tunisien.

 

 

 

 

Föregående artikelCelik krossade motståndet – vann sin andra raka 25000-dollars
Nästa artikel69-åring kvalar i 25000-dollars i USA

2 KOMMENTARER

  1. Förstår att ni inte täcker det, men även intressant med Björklund och Jarlskogs jakt på GS-rankning i juniortävlingarna, de blir bara bättre och bättre. Mirjam är 57 nu, trots tuffa lottningar på sistone. Rosenqvist ska väl börja spela snart igen förhoppningsvis.

    Arango är en runt 50-rankad junior som Björklund slagit enkelt två gånger om senaste månaden, hon var faktiskt med i Bogotas WTA men fick bara ett gem mot seedat motstånd. Annars en turnering där Peterson skulle kunna vinna ett par matcher, Seguel i första.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här