Nya rankingpoäng för 18-åringarna – Jarlskog i första kvartsfinalen

Ida Jarlskog (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ida Jarlskog (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Landets främsta i årgången 1998 har haft en bra vecka. Linnea Malmqvist tog sig till kvartsfinal i en 10000-dollars i Israel och på samma nivå tog sig idag Ida Jarlskog till kvarten i Tunisien.

Linnea Malmqvist gjorde idag sin tredje kvartsfinal i år i en tia. Linnea, som nu är på topp 1000, föll mot fjärdeseedade Ekaterina Kazionova efter 6-7, 6-2, 4-6. Ryskan är ungefär 200 placeringar bättre på rankingen.

Lars-Anders Wahlgren är med tre spelare i Tunisien där man ligger efter i schemat pga regn. Där förlorade Sandra Örtevall i sin första match mot klart bättre rankad spelare, Karin Kennel.

Julia Rosenqvist gick till andra omgången och har därmed tre resultat igen och gör comeback på rankingen. Julia mötte förstaseedade Andrea Gamiz idag och bjöd på hårt motstånd. Gamiz, som varit nära topp 200, vann efter 1-6, 6-0, 6-4.

Ida Jarlskog har nu resultat från två turneringar och behöver ett till för att komma in på rankingen igen. Jarlskog har dock en bra vecka i Tunisien och efter 6-4, 1-6, 6-3 mot 698-rankade Alves är Jarlskog klar för sin första kvartsfinal i en 10 000-dollars. Där möter hon Andrea Gamiz, som slog Rosenqvist.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.