Pålsjö Ladies ($25,000 Helsingborg) – så ser kvalet ut

5
Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Söndag och måndag spelas kvalet i nästa ”25:a” på hemmaplan, Pålsjö Ladies i Helsingborg.

Följ matcherna: Livescore

2016-Helsingborg-kval

Föregående artikelSusanne Celik fortsätter övertyga – vann ny titel i Ystad
Nästa artikelSe Wimbledon med C More – 99 kr/mån

5 KOMMENTARER

 1. Ja det blev ju som väntat, förlust för alla svenskor mot utländskt motstånd. Få se om det kan bli någon eller några skrällar i kvalfinalerna.

  OT: Riktigt häftigt att Jarlskog krossade Anisimova, världstrea i juniorerna (tvåa för några veckor sedan). Synd att det var på gräs bara =P. Men tänkte att hon kanske skulle kunna skrälla, Anisimova har ju inte spelat något på gräs officiellt. Fast när hon åkte i kvalet Ida så såg det inte så ljust ut.

  Men man får väl inte fler poäng för att man slår en seedad… Så det är som att vinna en vanlig match i en G1:a. Turneringen håller annars Grand Slam-klass nästan.

  • Synd om Rebecca Gustafson som hade 6-3, 5-2 mot sjundeseedade Frapolli men tappade och förlorade. Men en riktigt ambitiös tjej som satsar hårt och är under kraftig utveckling och rankingpoängen kommer snart.

 2. När får vi en förbundskommentar på att kvalen inte är fulla när det samtidigt pratas så mkt om hur viktiga dessa tävlingar på hemmaplan är?
  Bävar för challangern i Båstad…

  • Men du får ju skilja på kompetens. De är viktiga för spelare som ligger på 10k-nivå för att få känna på 25k-nivån. Celik sa själv i en intervju under den här tävlingen hur viktigt det var för henne förra året att få de tävlingarna. De är viktiga för de som får WC nu att gå in i huvudturneringen direkt och få mer erfarenhet. De kan inte spela 25k särskilt lätt på annat sätt.

   De är däremot inte viktiga för spelare som inte ens ligger på 10k-nivå. Slöseri med tid skulle jag kalla det, alternativt en rolig grej. Hade kvalet fyllts med tre spelare till som åker ut i första omg. så ser jag inte hur det hade gjort någon nytta.

   • Det är allt runt omkring en sådan här tävling som är så viktigt för en spelare som kanske egentligen inte platsar i dagsläget. Att se bättre spelare träna och spela som man inte gör i sin vardag. Kanske till och med träna med någon som är hemma på den här nivån. Det räcker med att se hur tempot skiljer, bara det kan nog få spelare att haja till och förstå hur stor skillnaden är och vad som krävs.

    Precis lika viktigt är det för svenska tränare på lägre nivå. Det är detta som gör mig lite bekymmersam. När vi säger att tävlingar på hemmaplan är så viktiga, varför är då inte fler på plats? Och vad gör förbundet? Jag tycker det finns massvis att göra här. Vi behöver inte minst lyfta lägsta-nivån. Det finns jätteambitiösa föräldrar och tränare på lägre nivåer, men som kanske blir hemmablinda och inte ser detaljerna och skulle behöva lite ny input emellanåt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här