Peterson en seger från att få spela US Open

2

Rebecca Peterson behövde bara 45 minuter på sig för att besegra Tereza Smitkova med 6-0, 6-1 i andra kvalomgången till US Open. Tuffare motstånd väntar i kvalfinalen där Peterson ställs mot den 27-åriga kinesiskan Ying-Ying Duan.

Rebecca var också i kvalfinal i Wimbledon, men då blev det förlust i raka set mot Tatjana Maria. Men den erfarenheten är bra att ha nu.

Frågan är hur bra eller dåligt Duan passar Peterson? Blir det rena slagdueller är den storväxta kinesiskan, rankad 103, förmodligen den bättre. Men 185 centimeter långa Duan har ett handikapp och det är att hon är osnabb och rör sig inte speciellt bra. Det måste Peterson uttnyttja.

Duan fick en del rubriker för ett år sedan när hon besegrade Eugenie Bouchard i Wimbledons första omgång. Hon har också kvalat in till US Open vid två tidigare tillfällen, 2013 och 2014.

Munozova och Malmqvist utslagna i Sharm El Sheikh

Anette Munozvoa och Linnea Malmqvist är i semifinal i dubbel i ($10K Sharm El Sheikh), men i singeln tog det slut i den andra omgången. Malmqvist stod för en skräll i första omgången då hon besegrade förstaseedade Sandra Samir.

Föregående artikelNy triumf för Larsson – besegrade världsåttan Vinci
Nästa artikelKnapp väntar för Johanna Larsson i US Open

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här