Peterson missade chansen – men Ymer är i kvartsfinal

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Rebecca Peterson bommade chansen att ta sig till kvartsfinal i WTA-turneringen i Bogota, men Elias Ymer tog vara på möjligheten i challengern i Barletta.

Två av Sveriges största hopp står ungefär på samma plan just nu i karriären. Det handlar i stora drag att hitta en jämnhet och etablera sig på den nivå där de befinner sig och att gå en bit in i turneringarna.

Med tanke på att det är Fed Cup-vecka fanns möjligheten för Rebecca Peterson att avancera i en jämn WTA-turnering utan toppar, men det blev förlust i andra omgången mot 168-rankade Amra Sadikovic. Den 26-åriga schweiziskan vann med 6-4, 6-4 efter ett break i vardera set.

På pappret var det här en 50/50-match, men mycket bättre möjlighet att ta sig till en WTA-kvartsfinal kommer knappast på ett tag. Sadikovic ska inte underskattas, hon är i bra form, men precis som Rebecca saknar hon kontiunerligt spel på WTA-touren. Sadikovic har nu tre WTA-vinster i karriären och två av dem har kommit den här veckan. Det här var 26-åringens blott tredje WTA-turnering i karriären.

Rebecca har 5-10 i WTA-matcher och den andra kvartsfinalen, efter Båstad 2015, låter vänta på sig.

Elias möter Elias i kvartsfinalen

Elias Ymer har varit rätt klar favorit i sina två första matcher i challengern i Barletta och vann idag över 240-rankade Gianluca Naso med 7-6, 6-3. Dagens match var småknepig och det är ofta Ymer snubblat till mot den typen av motståndare, men inte idag. Efter att Ymer fått med sig första sets tiebreak såg det stabilt ut, där Ymer tog initiativet och drev på med rätt bra variation och tempo.

Nu väntar fjärdeseedade Gastao Elias i kvartsfinalen och de har inte mötts tidigare. Ymer gör då sin sjunde kvartsfinal i en challenger, men bara en gång har han passerat kvarten och det var ifjol i Caltanisetta där han gick hela vägen. Det kan jämföras med portugisen, som har stor erfarenhet av challengerspel och 22-18 i spelade kvartsfinaler. Det blir en intressant match!

Johan Brunström/Andreas Siljeström vände och vann mot Napolitano/Pellegrino i samma turnering. Det såg tufft ut i matchtiebreaket, men svenskparet avslutade starkt och vann med 10-8. Nu möter man Weissborn/Zopp i semifinalen.

Christian Lindell gick till kvartsfinal i Little Rock i USA, på hardcourt. Det blev 6-7, 6-4, 7-5 mot Jan Choinski efter drygt tre timmars spel.

Idag spelare också Patrik Rosenholm i andra omgången i Heraklion men förlorade efter tre set mot Edward Corrie, som alltid håller hög nivå i futuretävlingarna. 4-6, 6-2, 2-6 blev det. Tigre Hank eller Eric Quigley blir nästa motståndare.

I andra omgången i 10 000-dollarsturneringen i Heraklion förlorade Jacqueline Cabaj Awad mot tredjeseedade Dalma Galfi med 4-6, 1-6.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.