Peterson och Lindell programenligt till kvartsfinal

0
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Två svenska spelare har kvartsfinaler att se fram emot under fredagskvällen. Både Rebecca Peterson och Christian Lindell har levt upp till favoritskapet.

Challengerturneringen i Sao Paulo hade redan från början ett svagt startfält och eftersom första-, andra- och tredjeseedade redan fallit bort så finns ingen spelare på topp 200 kvar när vi är framme i kvartsfinalerna.

Christian Lindell, idag rankad 232, är sjundeseedad och har än så länge bara stött på brasilianskt motstånd som inte skrämmer. 706-rankade Sorgi besegrades enkelt i första omgången och seger i två raka set blev det igår också mot 542-rankade Zormann. Det är bara att tacka och ta emot för Lindell, men det är bara att erkänna att motståndet än så länge inte ens håller futurenivå.

Ikväll möter Lindell den 311-rankade Jose Pereira som han har 4-2 i inbördes mot.

Rebecca Peterson är andraseedad i Dothans 50000-dollars i USA. Rebecca inledde med enkel seger i raka set mot Jovana Jaksic, men tvingades till tre set igår mot 273-rankade Bernarda Pera. Amerikanskan är i bra form och var i final i förra veckans turnering i Pelham.

I kvartsfinalen ikväll väntar 238-rankade Maria Sanchez som visserligen förlorat många matcher i år, men som satt ribban högt och spelat många WTA-kval. Rebecca ser ut att bli klar favorit, men det kommer bli tufft.

Vi kan konstatera också att Johanna Larsson inte hade sin bästa vecka i Istanbul. Johanna var åttondeseedad och hade fullt sjå redan i första omgången med Zanevska och i andra omgången blev det förlust i raka set mot Sevastova. Det var jämnt, men Larsson såg frusterad och irriterad ut över sitt eget spel. Larsson spelar nästa vecka WTA-turneringen i Marocko.

Livestream från kvartsfinalerna

Föregående artikelÄr förväntningarna på talanger för höga?
Nästa artikelYmer kvalar i Estoril – kan få möta Skugor igen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här