Peterson och Lister visar bra form efter Båstad

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Både Rebecca Peterson och Cornelia Lister tog fina skalper i första omgången i $75,000 Prag respektive $25,000 Horb.

Rebecca Peterson besegrade rutinerade Petra Cetkovska med klara 6-4, 6-2 och möter i andra omgången kvartsfinalisten i Båstad, Karin Knapp, som är tredjeseedad.

Med tanke på att det bara är en WTA-turnering den här veckan, i Montreal, så är startfältet väldigt tufft i Prag och nästan i WTA-klass. Med en stor skillnad – rankingpoängen är lika blygsamma som vanligt i en 75000-dollars. Det krävs en semifinal i Prag för att plocka mer poäng än vad en seger i första omgången hade gett i exempelvis Båstad.

Cornelia Lister kvalade in i 25000-dollarsturneringen i Horb och ställdes mot 280-rankade Marie Bouzkova i första omgången och Lister tog en meriterande seger. Det stod 6-3, 5-3 när Bouzkova bröt och det var inte första gången hon gjorde det. Bouzkova har brutit fyra matcher på drygt 10 månader och det är ingen bra statistik. Lister möter i andra omgången tyskan Laura Schaeder som är nästan 300 placeringar för Lister på rankingen.

I Finland ($10,000 Savitaipale) vann Sandra Örtevall sin första match mot wildcardet Monica Malinen. Om jag räknat rätt så är det tredje tävlingen med rankingpoäng för Örtevall, som därmed nu kommer att få sina första WTA-poäng och ranking. Det känns också som en hygglig chans att nå kvartsfinalen då 1182-rankade Natalia Belova väntar i nästa omgång, en spelare som exempelvis Paulina Wulcan besegrat tidigare i år.

Brenda Njuki spelade sin första match efter söndagens första ITF-titel i singel. Den här veckan är det tuffare motstånd i Sharm El Sheikh och Njuki förlorade i första omgången mot andraseedade Melis Sezer med 6-7, 6-3, 2-6. Här gjorde Njuki en jätteupphämtning i första set, från 1-5 till 6-5 för att sedan förlora setet i tiebreak.

I samma turnering vann Fanny Östlund sin första match igår och är vidare till andra omgången.

Semifinal väntar Brunström och Siljeström

I spanska Segovia blir det en ny challengersemifinal för Johan Brunström och Andreas Siljeström. De besegrade Chiudinelli/Setkic med 7-6, 7-6 och de möter nu det indiska paret Raja/Sharan i semin.

Milos Sekulic, tillsammans med Tomislav Draganja, förlorade sin kvartsfinal i challengern i Prag mot Knowle/Zelenay i raka set.

Där blev det också klart idag vem Patrik Rosenholm och Daniel Appelgren får möta i sin kvart. Det blir tredjeseedade Bednarek/Schnur.

I singel blev det inga framgångar alls för svenskarna den här veckan för idag fick också Elias Ymer stryk i sin match mot Napolitano med 6-4, 6-4.

 

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.