Peterson vidare i Tokyo – Larsson föll mot Lepchenko

6
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Rebecca Peterson vann sin uppskjutna match från igår i den första omgången. Samtidigt spelade Johanna Larsson sin andra match, men föll efter tre set mot Varvara Lepchenko.

Peterson besegrade Miyu Kato med 6-3, 7-6. Det var ytterst nära att det blev en tresetare. Kato hade fem setbollar i tiebreakt och hade tex ledningen med 6-3 där. Tiebreaket slutade 11-9.

Det var den första segern i en WTA-turnering sedan Bogota i april. Larsson möter nu Christina McHale i andra omgången.

Larsson föll mot Lepchenko efter 2-6, 6-3, 4-6. En jämn match där Larsson blev breakad i sista gemet i matchen. Trots förlusten i andra omgången finns det ändå en möjlighet att Larsson tar någon placering på rankingen nästa vecka och når nytt personbästa.

 

Föregående artikel3 heta övergångar inför höstens seriespel
Nästa artikelDavis Cup lottat – väntade val hos Sverige

6 KOMMENTARER

 1. Jag tittade på Peterson, kändes aldrig som att Kato var något hot, inga bra servar, inga hårda slag, slog bara tillbaka bollen och kastade racket och höll på. Bra insats av Peterson, hon kan få fart på bollen iaf. Hoppas hon skräller i nästa, vore ju rätt roligt om hon tog sig längre än Larsson i en turnering. Fast hon har bara fått sämre rankat motstånd än sig själv hittills åas. Men det är såna vinster som behövs för att etablera sig, att känna att man slår motståndare runt 150-200 konstant.

  Rätt stor skillnad på lottningen i Spaniens tia. Kajsa har haft två extremt lätta motståndare medan Cabaj Awad som är andraseedad fick jobba ordentligt i första och får en på pappret svår junior i nästa. Även i kvarten ska Kajsa ha det lättare.

  Östlund också enkelt vidare som väntat, 6-0 i matcher på senaste nu =)

 2. Håller med ovanstående va gäller lottningen i Spanien.
  Väldigt bra chans för Östlund att nå långt även denna vecka, kommer andra raka titeln?
  Jag tror att Peterson skräller imorgon, verkar vara i bra from.

  Kul för svensk tennis, heja!

 3. Tur och otur jämnar ut sig. Lite bättre lottning skadar inte. Känns som vi haft många svenskor som tidigt fått möta bra motstånd, som kanske till och med senare gått hela vägen och vunnit turneringen.

 4. Sydney Berlin i kvarten i en G5:a i Schweiz. Låter kanske inte så märkvärdigt men den tyskan som hon slog i andra omgången har i alla fall slagit topp 200-spelare i juniorerna i år. Och även den som tyskan slog har vart i semi i de två senaste G5:orna.

  Tror en del på Berlin, om inte nu så i framtiden. EM blir intressant till helgen och nästa vecka vankas en juniorturnering i Lettland tror jag dit några åker med förbundskaptenen.

 5. Ja vad ska man säga om Petersons knappa förlust? Det känns rätt tråkigt med tanke på att Becca är den som styr spelet och Mchale vinner på hennes misstag. Någon nätboll ut här, ett vinnande slag 2 mm utanför där. Känns som att Hawkeye hade behövts i den här turneringen.

  Men i och med att hon kan styra spelet mot en topp 50-spelare så är det bara att vänta in hennes framgångar. Det sitter bara i huvudet nu. När genombrottet kommer så kommer det. Hon har i alla fall resurserna och slagen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här