Raset: Elias Ymer tappade elva raka gem

Elias Ymer
Elias Ymer

Elias Ymer ledde med 4-1 och var på väg att göra sin lillebror sällskap till den andra omgången. Då kom raset. Tobias Kamke vann elva raka gem och stod till slut som vinnare efter 6-4, 6-0. 

– Det är skönt att säsongen är slut, suckade Elias Ymer efter matchen.

– Jag spelade bra till 4–1. Då slutade jag att slå på bollen och spelade defensivt. Jag skulle fortsatt som jag gjorde under inledningen av matchen.

I början av det andra setet började raketerna flyga och matchen var inte långt därefter förlorad. Nu återstår endast Davis Cup-matchen mot Israel, därefter är säsongen slut för Sverigeettan.

– På ett sätt är det frustrerat nu. Men samtidigt har det varit ett tufft 2016. Det har varit mitt tuffaste år någonsin. Däremot har jag hört från folk att man måste gå igenom sådana här perioder. Om det nu stämmer kommer jag att bli starkare av det. Vi får se.

Nu kommer Elias Ymer ta hjälp av sin pappa.

– Jag kommer att träna på Bollettieri akademin hela november och december. Där kommer jag att få bra sparring. Det har inte varit optimalt att träna i Sverige. Det är mycket som ligger i huvudet och det är inte lätt att spela när man har ”bullshit” i skallen och tänker på om man gör rätt eller fel.

– Men jag ser fram emot 2017.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.