Rebecca Peterson vann $50 000 Dothan

1
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

6-4, 6-2. Det blev en rätt komfortabel seger för Rebecca Peterson mot Taylor Townsend när hon vann sin andra 50 000-dollarturnering i karriären.

Rebecca vann sin första 50 000-dollars i USA i november förra året när hon spelade hem turneringen i Macon. I och med seger i Dothan når hon nu sin hittills bästa ranking, runt 120.

20-åriga Townsend var rankad så högt som 94 för drygt ett år sedan, men har rasat och är idag rankad 385. Amerikanskan har Donald Young Sr som tränare och hon tillhör inte den mest vältränade skaran. Tiden talade för Rebecca i den här matchen då Townsend dessutom hade spelat väldigt många matcher på kort tid och tvingades kvala till den här turneringen. Men så länge Townsend fick tid med sin forehand, så var hon ett hot.

I det långa loppet var Rebecca den klart bättre spelaren och att välja 50000-dollars framför WTA-kval verkar vara rätt melodi.

Föregående artikelÄr han tillbaka?
Nästa artikel”Lägg energin på att titta framåt”

1 KOMMENTAR

  1. Stabilt spelat. Tufft att gå upp placeringar nu… vinner en 50K och tar sig ändå bara upp 10 placeringar. Visar hur viktigt det är med WTA-matcher nu.

    Men hon har förstått nu att hon har kapacitet att vinna regelbundet över spelare runt 100-strecket och det ger självförtroende. Nu gäller bara att ta nästa steg och börja vinna lite fler WTA-matcher men det kommer. Tror hon är topp 100 innan året är över helt klart.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här