Rosenholm framme i årets första semifinal

Patrik Rosenholm (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Patrik Rosenholm (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Patrik Rosenholm är klar för säsongens första semifinal i en futuretävling. Däremot blev det förlust i kvartsfinalen för Daniel Appelgren i samma tävling i finska Hyvinge.

Rosenholm gjorde det jättebra i mars i challengern i Jönköping, men på futurenivå har resultaten varit skralare. Idag vann han sin kvartsfinal som favorit mot japanen Makiguchi med 6-2, 6-1. Noterbart är att Rosenholm på gruset vann hela 90,5% på sin förstaserve.

Rosenholm möter förstaseedade Ivan Nedelko i semifinalen, ryssen som i sin kvartsfinal hade fullt sjå med Daniel Appelgren. Nedelko vann efter 7-5, 7-6. Appelgren hade ett break i första set och servade för detsamma vid 5-4.

Appelgren/Rosenholm är också i final i dubbel.

Dragos Madaras är i kvartsfinal och behövde bara spela tre gem idag när motståndaren Manda kastade in handduken. ”Dodi” har en bra lottning och möter nu 1299-rankade kvalspelaren Siringo.

Andra omgången i $10000 Sharm El Sheikh, men väl där tog det stopp för både Fanny Östlund (mot fjärdeseedade Veselinovic) och Anette Munozova (förstaseedade Samir).

Sist men inte minst spelade Susanne Celik sin andra match i $25,000 Landisville mot collegespelaren Ronit Yurovsky. Matchen blev avbruten vid 21-tiden pga regn vid ställningen 5-5. När den kom igång igen vann Celik med 7-5, 6-2.

Rebecca Sramkova blir motståndare i kvartsfinalen. Slovakiskan har haft ett mycket bra år och är nu på sin bästa ranking, 159, en placering före Celik.

 

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.