Rosenholm till kvartsfinal i Oslo

3
Patrik Rosenholm (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Patrik Rosenholm (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Patrik Rosenholm är klar för kvartsfinal i Oslo. Lika långt har Christian Lindell tagit sig i futureturneringen i Argentina.

Sju svenskar var med från start i Oslo. Förutom Rosenholm tog sig också Jonathan Mridha, Daniel Appelgren och Christian Samuelsson vidare från första omgången. För Samuelssons del var det första segermatchen i år i en huvudtävling och han får därmed tillbaka rankingen.

Rosenholm är som sagt var ensam svensk i kvartsfinalen och där möter han idag schweizaren Marc-Andrea Huesler, den spelare som besegrade Samuelsson i två jämna set.

Christian Lindell har haft en trög höst och tappat många platser på rankingen och är nu rankad 434. Nu är han i varje fall i kvartsfinal i San Juan i Argentina. Där möter han argentinaren Juan Ignacio Ameal. Han var för ett år sedan runt 500-strecket men fick kvala till den här turneringen.

Jeppe Johansson-Holm spelar idag i andra omgången i Antalya (mot 501-rankade Anil Yuksel) och spel i andra omgången är det ikväll för André Göransson i Burlingame, USA. Göransson möter 565-rankade Jan Choinski.

Rebecca Peterson är vidare till andra omgången i $50,000 Macon, USA. Överkomligt motstånd idag också, 660-rankade Emina Bektas.

Tolv svenskor i Djursholm Ladies ($10,000) var med när turneringen inleddes och sex är vidare till andra omgången som spelas idag. Det kommer krävas starka prestationer av svenskorna idag, för motståndet är hårt:

Katharina GERLACH (GER) – Jacqueline CABAJ AWAD (SWE)
Julie GERVAIS (FRA) [7] – Sandra ÖRTEVALL (SWE)
Ida JARLSKOG (SWE) – Daiana NEGREANU (ROU) [4]
Mirjam BJORKLUND (SWE) – Astrid Wanja BRUNE OLSEN (NOR)
Tess SUGNAUX (SUI) [3] – Cornelia LISTER (SWE)
Emma EK (SWE) – Karen BARRITZA (DEN) [2]

Föregående artikelTolv svenskor i Djursholm Ladies ($10,000) – så blev lottningen
Nästa artikelDe är Sveriges hopp i Davis Cup-kvalet mot Israel

3 KOMMENTARER

  1. Rosenholm vidare efter 6-4, 6-1 över Huesler. Möter nu tredjeseedade Lucas Miedler i semifinalen. Dessutom är Rosenholm och Daniel Appelgren klara för ännu en futurefinal i dubbel.

  2. Angående Peterson så fick hon den svåraste av kvalspelarna skulle jag säga. Var en jämn match också. Nu ser det enklare ut, men samtidigt har Bektas vunnit de åtta senaste matcherna och två senaste dubbelturneringarna.

    Jag hoppas bara hon kommer längre och får spela på bana 1 till slut så att jag kan se henne live -_-. De visar bara jänkarna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här