Rosenholm till kvartsfinal i Oslo

Patrik Rosenholm (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Patrik Rosenholm (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Patrik Rosenholm är klar för kvartsfinal i Oslo. Lika långt har Christian Lindell tagit sig i futureturneringen i Argentina.

Sju svenskar var med från start i Oslo. Förutom Rosenholm tog sig också Jonathan Mridha, Daniel Appelgren och Christian Samuelsson vidare från första omgången. För Samuelssons del var det första segermatchen i år i en huvudtävling och han får därmed tillbaka rankingen.

Rosenholm är som sagt var ensam svensk i kvartsfinalen och där möter han idag schweizaren Marc-Andrea Huesler, den spelare som besegrade Samuelsson i två jämna set.

Christian Lindell har haft en trög höst och tappat många platser på rankingen och är nu rankad 434. Nu är han i varje fall i kvartsfinal i San Juan i Argentina. Där möter han argentinaren Juan Ignacio Ameal. Han var för ett år sedan runt 500-strecket men fick kvala till den här turneringen.

Jeppe Johansson-Holm spelar idag i andra omgången i Antalya (mot 501-rankade Anil Yuksel) och spel i andra omgången är det ikväll för André Göransson i Burlingame, USA. Göransson möter 565-rankade Jan Choinski.

Rebecca Peterson är vidare till andra omgången i $50,000 Macon, USA. Överkomligt motstånd idag också, 660-rankade Emina Bektas.

Tolv svenskor i Djursholm Ladies ($10,000) var med när turneringen inleddes och sex är vidare till andra omgången som spelas idag. Det kommer krävas starka prestationer av svenskorna idag, för motståndet är hårt:

Katharina GERLACH (GER) – Jacqueline CABAJ AWAD (SWE)
Julie GERVAIS (FRA) [7] – Sandra ÖRTEVALL (SWE)
Ida JARLSKOG (SWE) – Daiana NEGREANU (ROU) [4]
Mirjam BJORKLUND (SWE) – Astrid Wanja BRUNE OLSEN (NOR)
Tess SUGNAUX (SUI) [3] – Cornelia LISTER (SWE)
Emma EK (SWE) – Karen BARRITZA (DEN) [2]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.