Så blev Johanna Larssons lottning i Indian Wells

0
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

90-rankade Tatjana Maria i första omgången, men sedan blir det väldigt tufft för Johanna Larsson. 128-fältet i Indian Wells är som vanligt att jämställas med en Grand Slam och vägen fram till andra och tredje omgången ser väldigt svår ut.

2016-WTA-Indian-Wells

Tyskan Tatjana Maria har haft ett tufft 2016 med bara en segermatch på åtta försök. Inbördes möten ligger väldigt långt tillbaka i tiden, men det är 1-1 efter att de mötts senast 2011.

Klarar Johanna första hindret så finns möjligheter mot 29-seedade Sabine Lisicki. 31-rankade Lisicki går in i turneringen i andra omgången med mycket press på sig. Ifjol var hon i semifinal i Indian Wells. Dessutom har hon heller inte övertygat i år. Året har varit kantat av lite överrraskande förluster där kvartsfinalen i Kuala Lumpur är bästa resultatet. Där åkte hon ut mot Naomi Broady och pressades rätt hårt av både Krejcikova och Linette innan det.

Larsson åkte ut i första omgången i Indian Wells 2015 och har som bäst varit framme i tredje omgången här och det var 2013. Tar sig Larsson dit i år så väntar förmodligen åttondeseedade Petra Kvitova.

Föregående artikelSharapova åkte fast i dopingtest
Nästa artikelEriksson förste svensk att bli utslagen: ”Gick för snabbt”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här