Så blev Johanna Larssons lottning i Indian Wells

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

90-rankade Tatjana Maria i första omgången, men sedan blir det väldigt tufft för Johanna Larsson. 128-fältet i Indian Wells är som vanligt att jämställas med en Grand Slam och vägen fram till andra och tredje omgången ser väldigt svår ut.

2016-WTA-Indian-Wells

Tyskan Tatjana Maria har haft ett tufft 2016 med bara en segermatch på åtta försök. Inbördes möten ligger väldigt långt tillbaka i tiden, men det är 1-1 efter att de mötts senast 2011.

Klarar Johanna första hindret så finns möjligheter mot 29-seedade Sabine Lisicki. 31-rankade Lisicki går in i turneringen i andra omgången med mycket press på sig. Ifjol var hon i semifinal i Indian Wells. Dessutom har hon heller inte övertygat i år. Året har varit kantat av lite överrraskande förluster där kvartsfinalen i Kuala Lumpur är bästa resultatet. Där åkte hon ut mot Naomi Broady och pressades rätt hårt av både Krejcikova och Linette innan det.

Larsson åkte ut i första omgången i Indian Wells 2015 och har som bäst varit framme i tredje omgången här och det var 2013. Tar sig Larsson dit i år så väntar förmodligen åttondeseedade Petra Kvitova.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.