Så gick det i svenskväg – Larsson/Bertens i semifinal

Johanna Larsson och Kiki Bertens (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson och Kiki Bertens (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Regn förstörde spelschemat för många i WTA-turneringen i Hobart, men några som kunde genomföra sina matcher var Johanna Larsson och Kiki Bertens som tog sig till semifinal i dubbeln.

Titelförsvarande Larsson/Bertens slog den japanska duon Doi/Hibino med 7-5, 6-2. De möter i semifinalen vinnaren mellan Han/McHale och Jurak/Melichar.

Intressant är att matchen mellan Heather Watson och Monica Niculescu inte kunde fullföljas. Watson har 3-1 i skiljeset och vinnaren här möter Johanna Larsson efter vila i natt.

För Robert Lindstedt blev det inget spel. Han och Dominic Inglot var inlottade och redo för spel i Sydney, men Inglot lämnade återbud pga buksmärta.

Johan Brunström och Andreas Siljeström är också vidare till kvartsfinal i Bangkoks Challenger. Det var långt ifrån någon given match inatt mot Kowalczyk/Marcan men det blev klar seger med 6-2, 6-1. Nu blir det reprismöte på förra veckans semifinal mot bröderna Skupski.

Daniel Windahl slog ett wild card, Muhammet Haylaz, enkelt med 6-1, 6-1 i futuretävlingen i Antlaya. Windahl möter nu 817-rankade Feodor Chervyakov i andra omgången, ryssen som slog fjärdeseedade Giacalone.

Lucas Renard, som spelar samma turnering som Windahl, förlorade en tresetare mot norske Viktor Durasovic med 7-5, 4-6, 2-6.

Markus Eriksson släppte bara två gem i sin öppningsmatch i Tunisien. Det blev 6-1, 6-1 mot Gabriel Petit. Han möter 31-årige Walter Trusendi och det blir en tuffare uppgift.

Isak Arvidsson-Daniel Yoo i Plantation, Florida, spelades ikväll svensk tid och Isak vann i raka set med 6-3, 7-6. Trolig motståndare i andra omgången är andraseedade Adrien Puget, som spelar sin match i natt.

Emma Ek är vidare till andra omgången i Antalya efter 6-1, 6-3 mot Seven Oral. Sjundeseedade Julia Grabher blir nästa motståndare.

 

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.