Så såg det ut när Söderlund besegrade Groth

Carl Söderlund tog natten till svensk tid en meriterande seger i challengern i Charlottesville, USA. Söderlund besegrade 185-rankade Sam Groth efer 7-6, 4-6, 6-2.

Söderlund fick ett wild card till turneringen och tog nu sin första seger i en challenger på hardcourt.

Groth har visserligen backat rejät i år, men kom till den här veckan med bra form efter att vunnit challengern i Las Vegas.

Denis Kudla eller Tommy Paul väntar i andra omgången för Söderlund.

5 KOMMENTARER

  1. Har aldrig sett Soderlund spela förut, men det har var en fröjd att se. Han spelar smart och med tålamod, lat verkligen Groth stå for misstagen, samtidigt som han själv attackerade när det behövdes Helt ok volley med framförallt väldigt bra grundslag ofta med mycket toppspinn, men också flacka eller slickade när det behövdes. Har sett manga matcher med lagt rankade spelare som slår/servar stenhårt med helt utan variation eller tanke. Söderlund var något helt annat och det ar val därför han varit arets raket (tillsammans med M Ymer) pa rankingen. Fortsätter det pa den har banan kan det bli riktigt riktigt bra. Dom delar som inte ar lika starka (tex serven) kommer med aren, det viktiga ar att ha skallen med sig, att ha ett vinnande spel, och det har Soderlund.

  2. Rolig kommentator som tyckte Carl hade alldeles för tajt tröja. “Borde ha växt ur den för flera åt sedan” “Not leaving much to the imagination”, etc… 🙂

  3. Såg en del av matchen mot Kudla. Kudla spelade stabilt och behövde inte göra mer för Calle spelade stressat och slarvade mycket. Tror han kände sig underlägsen helt enkelt. Sista setet tankade han nästan.

    Bara att konstatera att Söderlund har en lång väg att vandra, men jag tror att han är på ett bra ställe för att göra det.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Statistik – ATP och WTA-fakta för svenska spelare

Vilka spelare har vunnit flest matcher i år? Vem har bäst facit i tiebreak?

Vecka 46 | Elias Ymer i Helsingfors

Både Ymer och Mridha spelar challengern i Finland.

ATP-ranking och WTA-ranking

Håll koll på hur de svenska spelarna ligger till på ATP- respektive WTA-rankingen.

Vecka 45 | Mikael Ymer i Next Gen ATP Finals

Förutom slutspelet i Milano kan vi se fram emot att seriespelet drar igång.

Vecka 44 | Når Fanny Östlund längst igen?

Östlund var i final i singel och vann dubbeln i Djursholm.