Sekulic och Eriksson i challengerfinal: ”Inte lika flashigt idag”

0
Milos Sekulic och Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Milos Sekulic och Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

En challenger på hemmaplan innebar också förhoppningar om svenska framgångar. Det har vi nu fått i dubbel där Markus Eriksson och Milos Sekulic är framme i dubbelfinal.

För tredje matchen i rad blev det tre set för paret, som på sin väg till final eliminerat en rad duktiga dubbelspelare. Det började med andraseedade Junaid/Marray och följdes upp med Brown/Struff. Dagens motståndare hade kanske inte samma stjärnglans men Karatsev/Moser har bland annat slagit bröderna Skupski här i Jönköping.

Idag blev det svensk seger med 6-3, 3-6, 10-5.

– Riktigt skönt och underbart att komma fram till finalen. Det var inte lika flashigt idag men vi spelade ”basic” – servade bra, bra returer och inte så många misstag. Det kändes ganska komfortabelt även om det blev supertiebreak, säger Markus Eriksson.

Eriksson och Sekulic har spelat en hel del ihop förut och har flera futuretitlar tillsammans, men det var för ett par år sedan. Det här har en annan dignitet.

– Vi kompletterar varandra bra. Mackan står och pumpar på från baslinjen och vi båda returnerar bra. Jag försöker bryta in mer och använda det jag är bra på, säger Milos Sekulic.

– Han är bra på att städa undan bollarna där framme, men ibland får jag lägga undan någon boll där också, fyller Eriksson i.

Svenskarna har generellt spelat bra den här veckan, vilket också många av de utländska spelarna säger. Vad beror det på?

– Framgång föder framgång. Kan han så kan vi. Alla har verkligen steppat upp den här veckan och vi har bevisat att vi kan spela på den här nivån, säger Sekulic.

Och det är Eriksson inne på också.

– Det här är riktigt stort och vilka man än möter nu tror man att man kan vinna, säger Eriksson.

Föregående artikelIngen semifinal för Elias Ymer
Nästa artikelGolubev blev för svår – Rosenholm utslagen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här