Tre svenskar vidare i Kungens Kanna och Drottningens Pris

0

Trots många svenska förluster fanns det flera glädjeämnen under måndagen när den första omgången spelades i Kungens Kanna/Drottningens Pris. Ett av dem var Emma Shasteen som efter en tuff tresettare till slut stod som vinnare.

Under måndagen drog huvudturneringen igång i Kungens Kanna och Drottningens Pris. Nio svenskor i flicksingeln samt tolv svenskar i pojksingeln fajtades om en plats i den andra omgången. Den första svensken att ta sig dit var Adam Heinonen som besegrade Lovro Suevich med siffrorna 6-1, 5-7, 6-1. Även Ross Weibull vann sin match. Svensken slog det finska wild cardet Oskari Eerola komfortabelt med 6-1, 6-2.

Annars hade svenskarna det tufft. KLTK:s Leo Borg lyckades pressa spanjoren Angel Guerrero Melgar till tre set. Men i det avgörande setet var spanjoren strået vassare och lyckades vinna med 6-4.

– Leo gjorde det superbra. Han fick en tuff start men sedan spelade han grymt bra, säger KLTK:s chefstränare Magnus Ennerberg.

På flicksidan förlorade alla svenskor utom en. KLTK:s Emma Shasteen vann en tuff batalj mot den ryska kvalspelaren Daria Krasnova med 6-3, 4-6, 6-4. Efter att ha förlorat det andra setet lyckades svenskan behålla fokus och vinna ett tajt avgörande set.

– Jag spelade väldigt bra och aggressivt samtidigt som lyckades hålla fokus mentalt i slutet ut av matchen. Men jag försökte bara tänka positivt, och det hjälpte, säger Shasteen som nu möter Danmarks etta, Clara Tausen, som har potential att gå långt under årets upplaga av Drottningens Pris.

Föregående artikelFrederik Løchte Nielsen: ”Davis Cup är något extraordinärt”
Nästa artikelKungens Kanna: Heinonen fortsätter att visa storform

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här