Siljeström utslagen – färdigspelat också för Windahl

Andreas Siljeström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Andreas Siljeström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Andreas Siljeström och hans partner Mateusz Kowalczyk är ute ur ATP-turneringen i Marseille. I England blev det förlust för Daniel Windahl i kvartsfinalen.

Daniel Windahl var den svensk som gick längst på futuretouren den här veckan, men kvartsfinalen i Shrewsbury slutade med förlust i raka set mot Edward Corrie. Det blev 4-6, 2-6. Det var femte matchen, inklusive kval, på lika många dagar för Windahl och ett bra kvitto att han är på rätt väg. Corrie, inklusive Smethurst och Dubarenco som Windahl besegrade, är spelare på den övre skalan på futuretouren och ett tufft motstånd.

Andreas Siljeström och Kowalczyk förlorade mot andraseedade Pavic/Venus i kvartsfinalen i ATP-turneringen i Marseille. Länge en jämn match där Siljeström/Kowalczyk vann första set med 6-2, men tappade det andra med samma siffror. Pavic/Venus höjde sig efter att Kowalczyk blivit breakad i mitten av andra set och matchtiebreaket blev tämligen odramatiskt. Det blev 7-10, men var ett tag 1-8 och 4-9.

Brenda Njuki (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Brenda Njuki (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Färdigspelat är det också för Brenda Njuki som nådde andra omgången i Sharm El Sheikh ($10K). Där blev det 2-6, 4-6 mot 417-rankade Caroline Romeo.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.