Sju vidare i Falun – nu möts Eriksson och Rosenholm

Patrik Rosenholm (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Patrik Rosenholm (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Sju svenskar är kvar när vi går in i andra omgången i futuretävlingen i Falun. Det blir garanterat minst en svensk i kvartsfinal eftersom Markus Eriksson och Patrik Rosenholm möts imorgon.

Förra veckans vinnare i Danderyd, Dzmitry Zhyrmont, försvann direkt. Den andraseedade vitryssen förlorade efter tre set mot polacken Kapas. Det borde vara fördel för Isak Arvidsson nu. Kapas har aldrig gjort några resultat i svenska hallar tidigare och har sina bästa resultat på grus. Vi  kan hoppas på en helsvensk kvartsfinal eftersom vinnaren här möter antingen Rosenholm eller Eriksson.

Markus Eriksson gjorde det bra som besegrade Mats Moraing med liten marginal. Eriksson vann i Falun ifjol.

En som gjorde bra resultat förra hösten i Sverige var Fred Simonsson, som hade en semifinal i Danderyd då. I höst är formen inte densamma. Fred förlorade i Danderyd mot Milos Sekulic i första omgången och idag mot den 18-årige estländaren Kenneth Raisma.

17-årige Karl Friberg plockade hem sin tredje futurevinst i år. Två av vinstmatcherna är mot Christoffer Solberg. När de möttes i Båstad i maj vann Friberg skiljeset efter ett dramatiskt tiebreak med 7-4. Idag blev det återigen avgörande i tiebreak i tredje set, denna gång 7-5.

Noterbart från dubbelturneringen är att Isak Arvidsson och Fred Simonsson redan är i semifinal, utan att ha spelat en match. De stod över första omgången och nu har Andreij Kapas/Mats Moraing lämnat återbud till morgondagens kvartsfinal.

2016-falun-2nd

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.