Snabb sorti i Barcelona för Ymer – de Bakker blev för svår

1
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Elias Ymer kunde inte upprepa fjolårets succé i Barcelona. Ymer förlorade mot Thiemo de Bakker med 6-4, 6-7, 6-3 i den första omgången.

Ymer fick kämpa i uppförsbacke hela matchen. Under de två första seten hade han inte en enda breakboll, men var samtidigt nästan alltid hotad i sin egen serve. Ändå kunde Ymer ta hem andra set efter tiebreak, trots att den 102-rankade holländaren hade två setbollar i Ymers serve vid 7-5.

Efter vissa besvär kunde de Bakker serva hem matchen på sin fjärde matchboll fram till 6-3.

Elias Ymer hade sin hittills bästa ranking, 123, när veckan inleddes efter att ha spelat hem challengertiteln i helgen. Ifjol var han dock framme i tredje omgången i Barcelona, poäng som han nu blir av med. Det gör att han kommer att falla tillbaka en del, men inte mer än ett tiotal placeringar.

 

Föregående artikelJohanna Larsson överlevde rysare i Istanbul
Nästa artikelÄr förväntningarna på talanger för höga?

1 KOMMENTAR

  1. Samtidigt trampar Khachanov på i BCN. Jämförde ni inte de båda under Jönköpingsveckan? Ryssen är på väg mot topp 100. Elias kan få vänta – juni månad ifjol var väl strålande med inkval i två GS och bra spel på challengertouren… Drygt 200 poäng på spel och nollar han är det närmare 200 än 100 på rankingen.
    Samtidigt så var det imponerande att få till en challengertitel och kanske kan han hänga på med bra resultat?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här