Söderlund föll – men tröstas med WC

Carl Söderlund (Foto: Jacob Johannesson)
Carl Söderlund (Foto: Jacob Johannesson)

Sagan tog slut för Carl Söderlund under fredagen, i alla fall för den här gången. Roberto Carballes Baena var för stark. Men 19-åringen tröstas med ett wildcard till Swedish Open kommande vecka. 

Veckans överraskning Carl Söderlund orkade inte med en ny skräll i Båstad Challenger. Spanjoren Carbellas var helt enkelt för bra och tog första set med 6-4, i andra set tappade han inte ett enda gem.

– Han spelade väldigt mycket lösare än alla andra spelare jag har mött hittills. Det var verkligen ingen stress men energin tog slut. Jag kunde inte hålla i bollduellen. Även under inbollningen var jag väldigt trött, säger en sliten Carl Söderlund.

Men trots den smärtsamma förlusten har Söderlund något stort att se fram emot. Under nästa vecka gör 19-åringen ATP-debut då han har tilldelats ett wildcard till Swedish Open.

– Det ska bli jättekul. Jag ser fram emot det oerhört mycket. Men nu är jag mest besviken. Det är aldrig roligt att lämna banan som en förlorare.

Men innan förberedelserna börjar inför nästa vecka väntar en dag välbehövlig vila.

– Jag måste vila lite så att jag orkar med en hel match nästa vecka.

Ytterligare två wildcards till Swedish Open delades ut under dagen. De resterande två går till Isak Arvidsson och Fred Simonsson. Därmed får Christian Lindell och Markus Eriksson, som har fått många chanser de senaste åren, hoppas på att kvala sig in till huvudtävlingen.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.