Söderlund redo för sin andra futurefinal

Carl Söderlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Carl Söderlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Carl Söderlund vann sin första futuretitel i november och nu har han chansen att vinna sin andra. Han är i final i Karlskrona och möter där andraseedade Kaichi Uchida.

Söderlund, som om en månad fyller 19, har inte tappat ett set under veckan och idag blev det 7-5, 6-0 mot Fred Simonsson. Det är imponerande av Söderlund, som har ett spel i sig som skiljer sig från mängden. Söderlund låg dessutom under med 3-5 i första set.

Söderlund är idag rankad 793 och har 26 rankingpoäng. Det är riktigt bra av en spelare som först i augusti 2015 tog sina första rankingpoäng. Det är ju inte så förtvivlat många poäng som står på spel i en futuretävling heller och därför är det viktigt att gå långt. En kvartsfinal ger två poäng, en semi sex poäng och en finalplats tio poäng. Skulle Söderlund vinna så ger det ytterligare 18 poäng och då skulle han ligga i samma skikt som Fred Simonsson och Isak Arvidsson gör, runt plats 650.

Isak Arvidsson förlorade sin semifinal mot japanen Uchida efter 6-3, 2-6, 3-6.

Svensk titel blev det i dubbel för Isak Arvidsson och Fred Simonsson. Finalen behövde aldrig spelas eftersom holländarna Dijkuizen/van Beem lämnade walk over.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.