Söderlund: ”Jag trodde att det var kört”

0

Carl Söderlund är ensam svensk till den andra omgången. Fred Simonsson besegrades med siffrorna 6-3, 3-6, 7-6 (5). Därmed har 19-åringen fått en drömdebut på ATP-touren. 

– Jag är oerhört glad, säger segraren som trodde att matchen var förlorad vid flera tillfällen. 

SALK mot KLTK. Det var upplagt för nerver när de två Good to Great-spelarna ställdes mot varandra i den första omgången av Swedish Open. Förhandsfavoriten Carl Söderlund, som har besegrat Fred Simonsson under två tillfällen i vår, började bäst och tog det första setet och skaffade sig direkt ett servegenombrott i andra. Men Fred Simonsson kom tillbaka och vann de andra setet med 6-3.

– Det kom fram lite nerver då kan jag erkänna. Men samtidigt tycker jag att han höjer sig ganska mycket, säger Carl Söderlund.

Det avgörande setet skulle innehålla totalt sex servegenombrott. Men vid ställningen 3-2 lyckades Simonsson hålla sin serve.

– Det var många gånger jag trodde det var kört. Ingen av oss kunde hålla serven i början och sedan när han lyckades hålla till 4-2 så var det tufft. Men det var bara att tänka på nästa boll.

Matchen togs till ett tiebreak. Där gav Söderlunds mentala styrka resultat.

– Jag hade varit ganska passiv i hela matchen. Men sen i tiebreak lade min ben av lite och då försökte jag spela mer offensivt. Jag visste att jag inte kunde springa lika mycket som jag hade gjort innan. Så jag försökte styra honom.

Och på den andra matchbollen var det klart. Carl Söderlund hade följt upp förra veckans semifinal med en sin första ATP-vinst. Segern betyder ytterligare 20 poäng och en match mot andraseedade Joao Sousa på torsdag.

Föregående artikel”När jag var yngre var jag en katastrof i vinden”
Nästa artikelTungt avslut för Söderlund – som nu laddar för college

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här