Söderlunds kross – andra titeln i hamn

0
Carl Söderlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Carl Söderlund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

57 minuter. Så lång tid tog det innan finalen i Karlskorna var slut. Siffrorna skrevs till 6–1, 6-2 till Carl Söderlunds fördel. Den perfekta veckan var därmed ett faktum. 

– En mycket förtjänt seger, säger ”Fidde” Rosengren. 

Efter en fin avslutning på det förra året med en futuretitel i Norge hade Carl Söderlund inte tagit någon ATP-poäng i år när han tidigare i veckan anlände till Karlskrona. Efter att ha besegrat Lucas Renard i den första omgången stod han tre matcher senare i en final, utan att ha tappat ett set.

Söderlund fortsatte att dominera även i finalen där Kaichi Uchida, rankad 471, krossades med 6-1, 6-2. Segern innebar att 18-åringen tog sin andra futuretitel och därmed 18 nya ATP-poäng. Poäng som tar Söderlund upp på en ranking bland de 650 bästa i världen.

Förbundskaptenen Fredrik ”Fidde” Rosengren är så klart nöjd med svenskens insats.

– Det gör ont att möta ”Calle” som är väldigt bollsnål. Han rör sig riktigt bra och kontrar fantastiskt. Söderlund har det perfekta spelet för att slå den här spelartypen som Uchida representerar. Han kom in i huvudet på japanen genom att stå emot det snabba spelet som japanen hade. ”Calle” varierade fantastiskt med höga slag och korta vinklade slag samtidigt som han aldrig förivrade sig, säger ”Fidde” och fortsätter hyllningen:

– Framför allt är han positiv på banan. Han ”håller käft” och lirar till skillnad från de flesta som låter hela tiden. En mycket förtjänt segrare. Positivt är att han fysiskt inte tagit ut sig över huvud taget så det finns inga hinder för honom de närmsta veckorna. Samtidigt gäller det alltid att vara på tå direkt efter en seger och inte ta något för givet.

 

Föregående artikelFullt i kvalen i Båstad
Nästa artikelYmer förlorade semin mot Berlocq – 0-6 i avgörande set

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här